U Sarajevo stiže marketinški "mag" Saša Savić

20.11.2015. 13:40 / Izvor: Akta.ba
U Sarajevo stiže marketinški 'mag' Saša Savić

Saša Savić, jedan od najcjenjenijih marketinških stručnjaka u svijetu, održat će 27. novembra u Sarajevu na Academy 387 predavanje pod nazivom "Marketing je mrtav. Živio marketing"

Saša Savić, jedan od najcjenjenijih marketinških stručnjaka u svijetu, održat će  27. novembra u Sarajevu na Academy 387 predavanje pod nazivom  "Marketing je mrtav. Živio marketing"

Savić će govoriti o "braku" između kreativnosti i brojeva, kampanjama sa svrhom, te šta predstavlja umjetnost rasta.

Sarajlija Saša Savić je iz CEO Mediacoma, medijske agencije broj 1 u Sjedinjenim Američkim Državama i dobitnik je prestižne nagrade Media Maven, a ove godine je proglašen i medijskim direktorom godine, prema izboru AdWeek magazina.

Tajna Sašinog međunarodnog uspjeha je u pronalaženju novih puteva i modela za gradnju brendova, najčešće kroz kombinaciju kreativnosti i nove tehnologije.

Među srednjom generacijom Savić je poznat kao jedan od osnivača i popularnih voditelja prijeratnog Omladinskog programa Radija Sarajevo. Međunarodnu karijeru je počeo u Pragu, gdje od 1993. radi za McCann-Erickson, da bi se 1998. preselio u New York gdje mu je povjeren management medija za globalne klijente Universal McCanna.

Tokom narednih osam godina kreirao je i vodio medijske strategije za Coca-Colu, Microsoft , Mastercard, Intel, Jack Daniels i mnoge druge globalne brandove.

Tokom 2006., Savić preuzima dužnost globalnog direktora za Procter&Gamble, čije se aktivnosti protežu u 85 država u svijetu, da bi 2010. preuzeo funkciju Chief Operating Officer-a za Havas Media North America. 

Saša Savić kao pasionirani ribolovac, se odrekao svog honorara za ovo predavanje kako bi se sva prikupljena sredstva preusmjerila za poribljavanje rijeke Neretve.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave