Zagovaranjem do boljih politika ekonomskog razvoja za male biznise

12.04.2016. 12:20 / Izvor: Akta.ba
Zagovaranjem do boljih politika ekonomskog razvoja za male biznise

Na Stručnom skupu će se nastaviti sa velikom kampanjom zagovaranja za bolje poslovno okruženje sa posebnim akcentom na male biznise.

U organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Udruženja Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac/Modriča u Mostaru se u srijedu 13. aprila/travnja 2016. godine u sklopu Sajma Gospodarstva Mostar 2016, organizuje Stručni Skup „Zagovaranjem do boljih politika ekonomskog razvoja za male biznise")

Na Stručnom skupu će se nastaviti sa velikom kampanjom zagovaranja za bolje poslovno okruženje sa posebnim akcentom na male biznise. Tokom kampanje će se koristiti jedinstveni alat, koji će biti promovisan na Stručnom skupu, a koji sadrži preko 150 registrovanih prepreka te omogućava identifikaciju institucija koje uzrokuju probleme u poslovnom okruženju. Cilj kampanje je doprinijeti poboljšanju poslovnog okruženja za male biznise u BiH.

Učesnici Stručnog skupa će imati priliku da se upoznaju sa ažuriranim Registrom, verifikovanih prepereka za rad malih i srednjih preduzeća (MSP), koji pruža i mogućnost selektiranja prepreka po određenoj teritoriji, te prijedlog mjera za poboljšanje.

Izjave za medije su planirane prije početka skupa, u 10.30 sati.

Prisutnima će se obratiti Peter Duffy, Direktor Misije USAID BiH, Amir Zukić, Ministar Federalnog Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Stipo Buljan, Pomoćnik Federalnog ministra energije, industrije i rudarstva, te Vesna Grković, Program menadžer Delegacije Evropske Unije u BiH.

Stručni skup se održava u sklopu projekta „Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta" kojeg provodi Nezavisni biro za razvoj - (NBR) Gradačac u saradnji sa ključnim partnerom Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar. Partnerske organizacije su koordinatori sektora „Politike ekonomskog razvoja u BiH" u okviru „Programa odriživosti civilnog društva u BiH (CSSP)", koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj-USAID.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave