Završna konferencija Podrška razvoju brzorastućih MSP-ova

27.05.2016. 10:11 / Izvor: Akta.ba
Završna konferencija Podrška razvoju brzorastućih MSP-ova

Projekat je jedinstven u identifikaciji brzorastućih MSP te definisanju visokih potencijala zapošljavanja u pojedinim sektorima malog i srednjeg preduzetništva.

Završna konferencija projekta koji finansira EU “Podrška razvoju brzorastućih malih i srednjih preduzeća i lokalnog poslovnog okruženja”, održat će se u ponedjeljak, 30. maja 2016. godine sa početkom u 09:30 sati, u Hotelu Bristol, ulica Fra Filipa Lastrića 2, Sarajevo.

Na završnoj konferenciji će biti predstavljeni rezultati ovog projekta u oblasti podrške malim i srednjim preduzećima i zapošljavanju sa posebnim osvrtom na razvojne metode i instrumente razvijene u okviru projekta, a koje mogu koristiti druge lokalne zajednice i ostale relevantne institucije. Projekat je jedinstven u identifikaciji brzorastućih MSP te definisanju visokih potencijala zapošljavanja u pojedinim sektorima malog i srednjeg preduzetništva.

Ukupna vrijednost projekta je 520.670,00 eura od čega EU finansira 441.470,00 eura iz sredstava IPA 2011. Projekat je u prethodnih 30 mjeseci provodila Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u saradnji sa općinama Ilijaš, Vogošća i Novi Grad Sarajevo, te Udruženjem poslovnih savjetnika-LESPNet.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave