Ditini proizvodi uskoro i na policama Konzuma

19.06.2015. 13:58 / Izvor: eKapija.ba
Ditini proizvodi uskoro i na policama Konzuma

Rezultat je to drugog sastanka o saradnji, koji su predstavnici ove dvije kompanije, nakon Tuzle, organizirali i u Sarajevu, prilikom kojeg je rukovodstvo Dite obećalo isporuku proizvoda čim budu spremni za distribuciju.

Proizvodi Fabrike deterdženata Dita-Tuzla za nekoliko dana naći će se na policama Konzuma, najvećeg trgovačkog lanca u BiH. Rezultat je to drugog sastanka o saradnji, koji su predstavnici ove dvije kompanije, nakon Tuzle, organizirali i u Sarajevu, prilikom kojeg je rukovodstvo Dite obećalo isporuku proizvoda čim budu spremni za distribuciju.

"Raduje nas što će Ditini proizvodi krasiti police naših prodajnih objekata i time dodatno obogatiti ponudu domaćih proizvoda. Kada smo imali prvi sastanak o saradnji, prije nekoliko dana u Tuzli, a nakon toga i ovaj u Sarajevu, mi smo ponudili podršku Diti u vidu otkupa svih proizvoda, te finansijsku podršku za unaprijeđenje proizvodnje", istakao je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma i dodao:"Naši kupci traže Ditine proizvode, kako bi i oni kupovinom istih dodatno doprinijeli razvoju ove kompanije. Uradili smo sve da do toga dođe i sada samo čekamo Ditinu isporuku".

Konzumova podrška radnicima i rukovodstvu Dita-Tuzla ima za cilj da unaprijedi ekonomiju u Tuzlanskom kantonu, ali i u Bosni i Hercegovini, jer pokretanje proizvodnih pogona će rezultirati i novim radnim mjestima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti