Imenovana nova Vlada Kantona Sarajevo

23.03.2015. 14:05 / Izvor: Fena
Imenovana nova Vlada Kantona Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici sa 22 glasova za i 13 protiv potvrdila je sastav Vlade Kantona Sarajevo na čijem čelu je premijer Elmedin Konaković.

Skupština Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici sa 22 glasova za i 13 protiv potvrdila sastav Vlade Kantona Sarajevo na čijem čelu je premijer Elmedin Konaković.

U ovom sastavu Vlade Kantona Sarajevo u narednom četvorogodišnjem mandatnom periodu dužnosti su preuzeli: ministar pravde i uprave Enver Smajkan, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomir Lukić, ministar komunalne privrede i infrastrukture Senad Hasanspahić, ministar saobraćaja Mujo Fišo i ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš.

Ministar privrede je Muharem Šabić, ministar finansija Jasmin Halebić, ministrica zdravstva Emira Tanović - Mikulec, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Elvir Kazazović, ministar kulture i sporta Samer Rešidat, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Karolina Karačić i ministar za boračka pitanja Muharem Fišo.

Nakon potvrde, ministri i ministrice Vlade Kantona Sarajevo, dali su svečanu izjavu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti