Javne rasprave o setu zakona za suzbijanje sive ekonomije

23.06.2015. 08:43 / Izvor: SRNA
Javne rasprave o setu zakona za suzbijanje sive ekonomije

U šest gradova Republike Srpske od danas do 1. jula biće organizovane javne rasprave o setu zakona za suzbijanje sive ekonomije.

U šest gradova Republike Srpske od danas do 1. jula biće organizovane javne rasprave o setu zakona za suzbijanje sive ekonomije. Javne rasprave organizuju Ministarstvo finansija, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske i Republička uprava za inspekcijske poslove.

Rasprava se organizuje za nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama, Zakona o poreskom postupku, Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, Zakona o sistemu javnih službi, te Zakona o komunalnoj policiji.

Prva javna rasprava biće održana danas u Istočnom Sarajevu u prostorijama Skupštine opštine Pale, najavljeno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Sutra će rasprava biti održana u Trebinju u prostorijama "Hidroelektrana na Trebišnjici", a u petak, 26. juna, u Bijeljini u prostorijama Područne privredne komore.

U Doboju će javna rasprava o setu zakona za suzbijanje sive ekonomije biti održana u ponedjeljak, 29. juna, u prostorijama Područne privredne komore, u Prijedoru u utorak, 30. juna, u prostorijama Hotela "Prijedor", dok će u srijedu, 1. jula, rasprava biti održana u Banjaluci u prostorijama Privredne komore Republike Srpske.

Početak svih javnih rasprava planiran je za 11.00 časova. Ovi akti su usvojeni na 4. sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti