Manji porez na nepokretnosti u Prnjavoru

10.09.2014. 08:19 / Izvor: SRNA
Manji porez na nepokretnosti u Prnjavoru

​Poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Prnjavor od 1.januara iduće godine iznosiće 0,08 odsto, jednoglasno je odlučeno na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor.

Poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Prnjavor od 1.januara iduće godine iznosiće 0,08 odsto, jednoglasno je odlučeno na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor.

Ovo pitanje nije bilo predviđeno kao tačka dnevnog reda današnje sjednice, ali je usvojeno na osnovu inicijative Kluba odbornika SNSD-a, koji je tražio da se poreska stopa sa sadašnjih 0,45 odsto smanji na 0,10 odsto.

Predsjednik ovog kluba Goran Zemun izrazio je zadovoljstvo usvajanjem odluke.

"Ovo je velika pobjeda Prnjavora, svih građana i privrednika ove opštine, ali i SNSD-a", rekao je Zemun.

Predsjednik SO Prnjavor Borko Lukanović smatra da je stopu na nepokretnosti bilo potrebno usvojiti i da će ona u velikoj mjeri rasteretiti poreske obveznike.

On, međutim, kaže i da ova odluka ima izvjesnu političku pozadinu.

"Da li je ova stopa politički obojena? Naravno da jeste. Zašto se donosi odluka u ovom trenutku, jer se inače donosi u decembru? Zato što je pred izbore. Zašto su se svi složili? Zato što svi hoće dodatne poene", konstatovao je Lukanović.

Načelnik opštine Siniša Gatarić smatra da je odluka o smanjenju poreske stope na nepokretnosti u korist građana, ali na štetu budžeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti