Početkom septembra lista najprioritetnijih projekata za financiranje

30.07.2015. 09:11 / Izvor: Fena
Početkom septembra lista najprioritetnijih projekata za financiranje

Krajem augusta, odnosno početkom septembra svi nivoi vlasti, a potom i kroz jedinstven dokument, predložit će projekte za koje smatraju da su u ovom trenutku najprioritetniji za entitete, kao i za Vijeće ministara BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić potvrdio je jučer da je na sjednici Fiskalnog vijeća razgovarano o elementima globalnog fiskalnog okvira BiH za period 2015 -2018 godina te projektnoj strategiji Svjetske banke za BiH za period 2015 - 2020.

"Saglasili smo se da je riječ o kvalitetnoj strategiji, posebno o prioritetima i određenim projektnim smjernicama koje za BiH predviđa Svjetska banka", rekao je Zvizdić nakon sastanka u Banjoj Luci s premijerima Republike Srpske i Federacije BiH Željkom Cvijanović i Fadilom Novalićem, na kojem je održana i sjednica Fiskalnog vijeća BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je precizirao da je dogovoreno da krajem augusta, odnosno početkom septembra svi nivoi vlasti, a potom i kroz jedinstven dokument, predložiti projekte za koje smatraju da su u ovom trenutku najprioritetniji za entitete, kao i za Vijeće ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti