Pokrenut postupak za razrješenje Kenana Crnkića

03.07.2015. 09:18 / Izvor: Akta.ba
Pokrenut postupak za razrješenje Kenana Crnkića

Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela odluku o pokretanju postupka razrješenja direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Kenana Crnkića prije isteka mandata, zbog nepostupanja u skladu sa propisima i opštim aktima

Vlada Kantona Sarajevo jučer je donijela odluku o pokretanju postupka razrješenja direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Kenana Crnkića prije isteka mandata, zbog nepostupanja u skladu sa propisima i opštim aktima Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i zbog nemarnog obavljanja dužnosti, saopćeno je iz Press službe KS.

U svrhu provođenja sudske mjere osiguranja određene rješenjem Kantonalnog suda iz jula 2013.godine te Zaključkom Opštinskog suda iz aprila 2015.godine Vlada je donijela rješenje o razrješenju predsjednika i četiri člana Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Razriješeni su predsjednik Upravnog odbora Esed Radeljaš i članovi Merita Tirić-Čampara, Emina Kasumagić-Halilović, Zahida Dizdar i Samir Kazić.

Vlada je donijela i rješenje o raspoređivanju predsjednika i četiri člana UO ZZO na funkciju koju su obavljali do donošenja rješenja Vlade KS od 06.12.2012., a po Zaključku Opštinskog suda KS iz aprila 2015.godine.

Na funkciju predsjednika UO vraćena je Jasmina Selimović, a Senka Mesihović- Dinarević, Davorka Matković, Alen Pilav i Lejla Turulja su novi/stari članovi ovog upravnog odbora, navodi se u saopćenju.

Vlada je dala saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove "Djeca Sarajeva" da se Mirjana Jovanović-Halilović razriješi funkcije direktora prije isteka mandata, na lični zahtjev.

U svrhu stavljanja u funkciju nedostajućih autobuskih linija Vlada je danas dala prethodnu saglasnost za upošljavanje deset vozača u KJKP „Gras“ na period do tri mjeseca.

Rješenja o penzionisanju u ovom preduzeću u maju ove godine dobilo je 45 vozača, te je ono istaklo potrebu za upošljavanjem kvalifikovanih vozača kako bi se novi i sanirani autobusi stavili u funkciju.

Autobusi bi saobraćali na sljedećim linijama: Željeznička stanica - Buča Potok (linija 15); Dom Armije - Breka (linija 17B); Željeznička stanica - Rajlovac (linija 23); Ilidža - Butmir (linija 32) i Ilidža - Hrasnica (linija 27).

Vlada je utvrdila Prijedlog odluke o osnivanju Javne ustanove Osnovna škola "Enver Čolaković" koja će imati 24 odjeljenja što odgovara standardima za funkcionisanje osnovne škole u Hadžićima, a o čemu će se izjašnjavati Skupština KS. 

Data je i prethodnu saglasnost za osnivanje privatne predškolske ustanove "Osmijeh".

Zbog racionalizacije organizacije rada i smanjenja finansijskih izdataka Vlada je danas razriješila predsjednika i članove upravljačkog odbora za realizaciju Akcionog plana informatizacija zdravstva u KS, a u narednom periodu će se utvrditi koje su stvarne potrebe i pravci u provođenju navedenog akcionog plana, navedeno je u saopćenju.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti