Proizvodi DITA-e na policama Binga

17.06.2015. 15:20 / Izvor: eKapija.ba

Pozivam građane BiH da kupuju proizvode DITA-e, kao i proizvode drugih bh. fabrika, kako bi doprinijeli razvoju privrede i zapošljavanju u Bosni i Hercegovini, poručio je Imamović.

Nakon dugodišnje borbe danas su iz fabrike prvi put otpremljeni Ditini proizvodi, a naći će se na policama Binga d.o.o. potvrdila je za Fenu Emina Busuladžić, članica Sindikata radnika fabrike deterdženata Dita.

Danas su isporučeni deterdžent za suđe 3DE i “fas” te sredstva za čišćenje “blic grill”, “bronho” i “alls deo”, istakla je Busuladžić, te najavila da slijedeće isporuke idu za Konzum i Omegu.

"Svi obespravljeni radnici, vratite se u svoje firme, borite se, borba nije laka, ali se na kraju isplati", poručila je ona.

Današnjoj primopredaji proizvoda prisustvovali su brojni radnici poznate tuzlanske fabrike deterdženata, predstavnici Binga, predstavnici drugih firmi i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U toku dana proizvodi Dite će se naći na policama Binga u Tuzli, a sutra i širom Tuzlanskog kantona.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović posjetio je danas Fabriku deterdženata DITA u Tuzli i tom prilikom zahvalio se radnicima DITA-e na upornosti i istrajnosti, kao i vlasniku kompanije Bingo Senadu Džambiću za humanu ideju i pomoći radnicima DITA-e da proizvedu domaće deterdžente za suđe i veš i da ih plasiraju na bh- tržište.

"Ovaj potez svjetlo je na kraju tunela, jer su u njemu sadržani humanost, borbenost, pravda i nada. U građanima se napokon rodila nada da će biti pravda, da će radnici ostvariti pravo na rad i da neće proći nepravda koja je špekulacijama pojedinaca, ugrozila radnike DITA-e i mnogih fabrika širom Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem i svim drugim firmama koje su ovih dana krenule u akcije pomoći DITA-i", kazao je Imamović, navodi se u saopćenju Grada Tuzle.

Gradonačelnik Tuzle pozvao je sve građane, organe vlasti i preduzeća da ovaj problem smatraju najvažnijim i da učine sve da se proces oživljavanja proizvodnje u DITA-i ali i drugim fabrikama koje su u krizi, podrži.

"Pozivam državne organe, banke i povjerioce, da problemu DITA-e i drugih fabrika ne pristupaju okrutno, nego humano. Ovo je tačka preokreta, velika prilika za oživljavanje proizvodnje, spašavanje radnika i razvoj. Pozivam građane BiH da kupuju proizvode DITA-e, kao i proizvode drugih bh. fabrika, kako bi doprinijeli razvoju privrede i zapošljavanju u Bosni i Hercegovini. Građani ove zemlje zaslužili su da im se napokon nešto lijepo desi, da na važnom primjeru DITA-e propadne nepravda i pobijede radnici, proizvodnja i pravda", izjavio je Imamović.

eKapija.ba/FENA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti