TVSA uskoro na satelitu sa još tri kantonalne televizije

05.03.2014. 08:53 / Izvor: TVSA
TVSA uskoro na satelitu sa još tri kantonalne televizije

Riječ je o projektu BH Veza, koji se realizira uz pomoć Turske razvojne agencije. Prošle sedmice donirana je sva potrebna oprema za ovaj novi kanal.

BH Veza samo što nije startala, tvrde u Turskoj razvojnoj agenciji. Oprema je osigurana i pitanje je dana kada će četiri kantonalne televizije početi emitirati zajednički program na satelitu.

"Centar ovog kanala bit će u Tuzli, i uskoro bi trebalo da bude u funkciji, a generalni direktor Turksata dozvolio je da se BH veza emituje na satalitu besplatno do Nove godine", rekao je Zülküf Oruç, direktor Turske razvojne agencije u BiH.

BH Veza pokrivat će 80 posto teritorije BiH, a izlaskom na satelit TVSA postiće globalnu gledanost. To će, ističe direktor TVSA, omogućiti i marketinške benefite. 

Nosilac projekta je TV Tuzlanskog kantona. Alternativa je bila osnivanje novog preduzeća što zahtijeva i novac i vrijeme. Zato je odluka da to bude tuzlanska televizija bila logična.

Turska razvojna agencija donirala je i opremu Televiziji BiH. Omogućit će realizaciju prve faze digitalizacije ovog javnog servisa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti