Vlada pokrenula proceduru za imenovanje nadzornih odbora u 21 kompaniji

17.07.2015. 09:45 / Izvor: Akta.ba
Vlada pokrenula proceduru za imenovanje nadzornih odbora u 21 kompaniji

Federalna vlada donijela je Odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominiranje za imenovanje članova nadzornih odbora u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala u kojima nadležnosti Federacije.

Federalna vlada donijela je Odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominiranje za imenovanje članova nadzornih odbora u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala u kojima nadležnosti Federacije Bosne i Hercegovine vrši Vlada FBiH  i utvrdila kriterije za njihov izbor i nominiranje.

Postupak je pokrenut za članova nadzornih odbora kojima je mandat istekao ili će isteći do 1.9.2015. godine. Odluka se odnosi na privredna društva JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, BH-Gas d.o.o. Sarajevo, Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, Energopetrol d.d. Sarajevo, RMU Banovići d.d. Banovići, ArcelorMittal Zenica d.o.o., Aluminij d.d. Mostar, Željezara Zenica d.o.o. Zenica, KTK Visoko d.d. Visoko, Bosnalijek d.d. Sarajevo, Remontni zavod d.d. Travnik, Energoinvest Comet d.d. Sarajevo, Unis Tools d.o.o. Sarajevo, BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik, UNIS Ginex d.d. Goražde, Pretis d.d. Vogošća, Igman d.d. Konjic,  BINAS d.d. Bugojno, PS Vitezit d.o.o. Vitez, Tehničko remontni zavod Hadžići d.d. Hadžići.

Za provođenje ovog postupka imenovana je komisija u sastavu: Amra Đendušić (predsjednik), Darko Pranjić, Denijal Pelidija, Mario Glinić i Mirjana Vučić (članovi).

Komisija je zadužena da po okončanju postupka izbora kandidata sačini listu kandidata koji ispunjavaju tražene uslove i zapisnik koji sadrži sve aktivnosti i radnje obavljene od strane komisije. Listu kandidata i zapisnik sa kopijom svih prijava kandidata i dostavljenih dokaza, komisija je dužna dostaviti Vladi Federacije Bosne i Hercegovije na izbor i imenovanje, saopćeno je iz Vlade Federacije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti