18. Festival filma djece i omladine u Multiplexu Ekran Zenica

29.11.2016. 14:51 / Izvor: Akta.ba

Udruženje za tehničku kulturu ZDK i  Multiplexa Ekran Zenica predstavljaju 18. izdanje Festivala filma djece i omladine,

Udruženje za tehničku kulturu ZDK i  Multiplexa  Ekran Zenica predstavljaju 18. izdanje Festivala filma djece i omladine koje u svojim pratećim sadržajima donosi programe projekcija autorskih filmova sa prošlogodišnjeg izdanja, projekcije nominovanih filmova za Grand Prix nagradu ovogodišnjeg festivala, posebne  projekcije filmova „Rock ´N´War„ i „Gorčina osvete“ u saradnji sa festivalom arTz, gostovanje i radionice sa BiH režiserom Damirom Pirićem, te u partnerstvu sa British Councilom prikazivanje sedam kratkometražnih filmova nagrađivanih ili nominovanih za BAFTA nagradu.

Press konferencija i početak 18. festivala filma djece i omladine održat će se u petak, 02.12. u Multiplexu Ekran Zenica, dvorana 3, sa početkom od 14:00 sati.

Prisutnima će se obratiti predstavnici Udruženja tehničke kulture ZDK Zijad Softić, predsjedavajući žirija, Pomoćnik Gradonačelnika za društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu Denis Samardžić, direktor programskog dijela festivala, Multiplex Ekran Zenica Kompletan program svih sadržaja osamnaestog izdanja festivala donosimo u prilogu.

Ulaz na sve sadržaje slobodan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza