Biciklistička karavana prijateljstva stigla u Vukovar

02.05.2017. 09:21 / Izvor: Fena
Biciklistička karavana prijateljstva stigla u Vukovar

Karavanu su u Vukovaru, ispred gradskog poglavarstva, dočekali predstavnici lokalne vlasti.

Sudionici Pete međunarodne biciklističke karavane prijateljstva Mostar – Vukovar, nakon četiri dana vožnje i oko 420 prijeđenih kilometara, stigli su u Vukovar i danas će sudjelovati na obilježavanju 25. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu.

Karavanu su u Vukovaru, ispred gradskog poglavarstva, dočekali predstavnici lokalne vlasti nakon čega su biciklisti otišli odati počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na Ovčari gdje su ispred spomenika na tom mjestu upalili svijeće, te položili cvijeće koje je poslao Sportski savez Grada Mostara.

Karavanu, kao i prethodnih godina, organizirali su Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar, a na put je ove godine krenulo 30-tak biciklista iz Mostara, Gruda, Čitluka, Širokog Brijega, Rame, Sarajeva, Žepča, Metkovića, Zagreba, Županje i Vukovara.

Biciklističkom karavanom žele se unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru, ističu organizatori.

Tradicionalni pokrovitelji karavane su: gradovi Mostar, Vukovar i Županja, općine Kiseljak i Žepče te Sportski savez Grada Mostara. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza