Bisstours - Putovanje za Prvi maj u Napulj i Rim po super cijeni!

18.04.2016. 15:13 / Izvor: Akta.ba
Bisstours - Putovanje za Prvi maj u Napulj i Rim po super cijeni!

Mnogi od Vas već znaju kuda će otići, ali za one koji još uvije ne znaju turistička agencija Biss Tours je pripremila atraktivnu ponudu. Vama je da se odlučite i pozovete turističku agenciju Biss Tours!

HIT PONUDA ZA 01. MAJ 2016!!! - RIM – NAPULJ – VENECIJA (6 dana, AUTOBUS)

Međunarodni praznik rada i ove godine će biti proslavljen po običaju - neradno, uz gomilu hrane i pića sa prijateljima ili u okviru porodice. Mnogi od Vas već znaju kuda će otići, ali za one koji još uvije ne znaju turistička agencija Biss Tours je pripremila atraktivnu ponudu. Vama je da se odlučite i pozovete turističku agenciju Biss Tours!

1. DAN (28.04.2016. – ČETVRTAK) Sarajevo,Zenica, Doboj, Banja luka (ili Tuzla)
Polazak sa dogovorenog mjesta u večernjim satima. Noćna vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju, sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2. DAN (29.04.2016. PETAK) RIM
Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta – Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajuci šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.

3. DAN (30.04.2016. SUBOTA) Rim – VATIKAN
Mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon kao i boemska atmosfera Trga Navona sa fontanom Četiri Rijeke. Noćenje.

4. DAN (01.05.2016. – NEDJELJA) Rim – NAPULJ
Fakultativni izlet do prijestolnice juga Italije, Napulja, sa najznačajnijim znamenitostima centra grada: Castel Nuovo, Palazzo Reale, bazilika San Lorenzo Maggiore, Duomo… Slobodno vrijeme za šetnju, šoping… Preporuka je odlazak u jednu od najstarijih, a po mnogima i najboljih picerija svijeta, Pizzeria Brandi, kao i ostalih znamenitosti ovog grada… Povratak u Rim. Noćenje.

5. DAN (02.05.2016. – PONEDJELJAK) Rim – TIVOLI
Doručak. Check out iz smještaja. Izaberite slobodno vrijeme u Rimu ili prijepodnevnik fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zastitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima.Povratak u Rim, te slijedi polazak iz Rima u 22.00h.Noćna vožna kroz Italiju

6. DAN (03.05.2016. – UTORAK) BiH
U ranim jutarnjim satima dolazak u Lido di Jesolo. Fakultativni izlet u Veneciju. Voznja brodicem do ostrvskog dijela Venecije. Obilazak grada sa nasim vodicima (3-4h): Trg SV.Marka, most Uzdaha, bazilika i trg Sv.Marka, most Rialto… Polazak u popodnevnim satima. Dolazak u BiH u kasnim vecernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ZA SMJEŠTAJ U BUNGALOVIMA I CHALETIMA- 259,00 KM
DO 25.03.

REGULARNA CIJENA ZA SMJEŠTAJ U BUNGALOVIMA I CHALETIMA – 299,00 KM
OD 26.03.

FIRST MINUTE CIJENA ZA SMJEŠTAJ U HOTELU 3/4* – 359,00 KM
DO 25.03.

REGULARNA CIJENA ZA SMJEŠTAJ U HOTELU 3/4* – 399,00 KM
OD 26.03.

CIJENA UKLJUČUJE:

• Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…)
• 3 noćenja sa doručkom u Rimu, u hotelu 3*/4* (sobe 1/2, 1/3 ) ili
3 noćenja bez doručka u Rimu, u bungalovima ili chaletima (visekrevetni smjestajni kapaciteti – max. 5 osoba)
• Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Veneciji, Rimu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

• Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, diskoteke…
• Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 12KM.
• Doplata za jednokrevetnu sobu 150KM
• Boravišnu taksu u hotelima u Rimu
• Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)
• Doplata za dodatno sjedište u autobusu 70,00 KM

DOPLATU ZA DORUČAK ZA SMJEŠTAJ BUNGALOVIMA ILI CHALETIMA MOŽETE IZVRŠITI NA LICU MJESTA NA RECEPCIJI.

NAPOMENE:

• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
• Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza