Facebook video uskoro automatski sa zvukom

16.02.2017. 08:48 / Izvor: 24sata
Facebook video uskoro automatski sa zvukom

Iz najveće društvene mreže najavili su niz promjena koje se tiču prikazivanja videa i uglavnom se radi o dobrim potezima.

Facebook bi uskoro mogao vrištati iz puno većeg broja mobitela koji nas okružuju. Iz najveće društvene mreže najavili su niz promjena koje se tiču prikazivanja videa i uglavnom se radi o dobrim potezima. No, korisnici kojima se video pokreće automatski, uskoro će čuti i zvuk kad se video pokrene. Zvuk će se polagano pojačati te stišati kad prođete dalje kroz Feed.

Dosad je stvar radila tako da se video pokretao bez zvuka, a kad bi kliknuli na njega, video se proširio i dobio zvuk. Iz Facebooka kažu da su ovaj novitet testirali i da se korisnicima sviđa te da će ga polako gurati većem broju ljudi. Tko ne želi imati i zvuk iz videa dok pregledava Feed, tu će opciju morati uključiti u postavkama.

Druge novosti su da će vertikalni video uskoro izgledati bolje na mobitelima i dobiti puno veći prikaz. Korisnici će moći i nastaviti čitati novosti uz smanjeni prikaz videa u kutu ekrana, što podsjeća na sličnu opciju s YouTubea.

Uz to, Facebook je najavio i da će aplikaciju za pregledavanje videa objaviti za Apple TV, Amazon TV i Samsungove pametne televizore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza