Iskoristite novogodišnja sniženja - Shopping u Graz-u

09.01.2017. 08:39 / Izvor: Akta.ba
Iskoristite novogodišnja sniženja - Shopping u Graz-u

Turistička agencija Bisstours vas vodi u Shopping GRAZ - ZOTTER (Kraljevstvo čokolade).

Bio jednom u 1990-ima jedan slastičar, kojemu su do tada poznate čokoladne kreacije bile jednostavno predosadne. Stoga se nakon radnog dana povukao u stražnju prostoriju svoje slastičarnice u Grazu i počeo eksperimentirati… Otkrijte sami koliko je bio uspješan…

Trajanje: 13 01 2017 - 15 01 2017, Lokacija: Graz, Cijena: 159,00 KM

Turistička agencija Bisstours vas vodi u SHOPPING – GRAZ – ZOTTER (kraljevstvo Čokolade)

PRVI DAN: Petak 13.01.2017 – BiH

Polazak iz Sarajeva u 22:30 ispred Zemaljskog muzeja. Polazak iz Zenice u 23:45 sa autobuske stanice. Noćna voznja preko Doboja, Broda, Zagreba, Maribora do Graza.

DRUGI DAN: Subota 14.01.2017 – Graz – Riegersburg

Dolazak u shopping centar Seiersberg nadomak Graza (www.shoppingcityseiersberg.at). Prilika da uzivate kupujući u jednom od najvećih centara u Austriji. Dolazak u Graz u 14.00. Smještaj grupe u hotel . Nakon odmora mogućnost fakultativnog odlaska do tvornice čokolade Zotter u mjestu Riegersburg. Tvornica je izvana »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom ili njemačkom jeziku…) te keramičku kašiku za konzumiranje čokoladnih smjesa. Prva stanica u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će Vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati… Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku kašiku te probati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. No, na sljedećim stanicama iz staklenih fontana na konzumiranje Vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade. Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku kašiku i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami sa odabirom nekog od okusa koji Vam se nude na probu. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike probati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati… Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije.. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

TREĆI DAN: Nedjelja 15.01.2017 – Graz – Zagreb – BiH

Doručak. Check out iz hotela. Fakultativno obilazak Graza, grada čija je historijska baština uvrštena na popis UNESCO-ve zaštićene baštine i koji je bio Europski glavni grad kulture 2003 godine. Tamo ćemo prošetati njegovim tradicionalnim i modernim ulicama i uživati u vrhunskim atrakcijama poput gradske ljepotice Landhaus, velebne Gradske vijećnice na glavnom gradskom trgu, historijskog “gradeca” – Schlossberg, ekscentričnog Izvanzemaljca i Otoka na Muri te još mnogih drugih. Polazak iz Graza u 13:30. Nastavak putovanja preko Šentilja, Maribora do Zagreba. Mogućnost zadrzavanja u Shopping centru WEST GATE. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana : 159 KM

Aranžman obuhvata:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
  • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
  • 1 noćenje sa doručkom u Grazu u hotelu 3 **** (Doplata za jednokrevetnu sobu 60 KM)

Aranžman ne obuhvata:

  • PZO 2 KM/dan
  • Obilazak GRAZA – 5 €
  • Tvornica čokolade ZOTTER – 25 €
  • Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom (karta za Schlossberglift)

Potrebna dokumenacija:

  • Pasoš sa rokom važenja ne kraćim od 3 mjeseca od dana polaska

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.

Ostale shopping ture:

Shopping City Seiersberg + Hofer + Lidl + obilazak grada

Termin: 13.-14.01.; 20.-21.01.;27.-28.01.

Cijena aranžmana: ZENICA: 49 KM, SARAJEVO: 59 KM

Informacije i rezervacije:

TA Zenica: 032/ 245 451/ 245 757

TA Sarajevo: 033/271 281/ 236 620

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza