Jasmin Vrabac iz Tuzle najmlađi član Udruženja kuhara BiH

25.08.2017. 12:42 / Izvor: Akta.ba
Jasmin Vrabac iz Tuzle najmlađi član Udruženja kuhara BiH

Jasmin Vrabac iz Tuzle, odlučio je da će njegov budući poziv i zanimanje biti kuhar i ove godine polazi u prvi razred škole za zanjimanje kuhar.

U prostorijam Udruženja kuhara u BiH upriličen je svečani prijem najmlađeg počasnog člana kuhara u BiH.

Jasmin Vrabac iz Tuzle, odlučio je da će njegov budući poziv i zanimanje biti kuhar i ove godine polazi u prvi razred škole za zanimanje kuhar. Prvi korak mu je bio da se informiše o članstvu u Udruženju kuhara u BiH nakon čega je pozvan na svečani prijem u članstvo.

Nakon prijema u članstvo Jasminu su dodijeljeni mentori Zaim Merdan i Albin Herljević-Brzi koji će nadzirati njegovo školovanje  i omogućiti mu podršku u domenu kuharstva.

Jasmin je već danas u obilasku Hotela Radon Plaza, Bosnia hotela, restorana Amerikanac i još nekoliko hotelskih i restoranskih kuhinja.

Jasmin je zadovoljan sa prvim impresijama u kuhinji gdje su mu pokazali proces proizvodnje hrane od prijema robe u skladište, čuvanja te pripreme hrane i posluženja. Također je upoznat sa standardima koji se primjenjuju u proizvodnji hrane.

Udruženje kuhara u BIH ove godine planira realizirati niz promotivnih aktivnosti na planu afirmacije zanimanja kuhar zbog velike potražnje turističkog tržišta za ovima kadrovima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza