Javni doček pod sloganom "Idemo ludo, idemo jako u novu, 2016. godinu!"

30.12.2015. 16:10 / Izvor: Akta.ba
Javni doček pod sloganom 'Idemo ludo, idemo jako u novu, 2016. godinu!'

Grad Sarajevo će 15. put zaredom organizirati Javni doček Nove 2016. godine na otvorenom, zajedno sa svojim partnerima: Kantonom Sarajevo i četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad.

Grad Sarajevo će 15. put zaredom organizirati Javni doček Nove 2016. godine na otvorenom, zajedno sa svojim partnerima: Kantonom Sarajevo i četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. Centralni program održat će se na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI-a centra pod sloganom "Idemo ludo, idemo jako u novu, 2016. godinu!".  Program će početi sutra, 31. decembra u 21 sat i trajat će do 1.30 sati uz učešće bh. izvođača: Amela Ćurića, Zostera, Velahavle i Radarske kontrole.

Elvir Hadžiahmetović, sekretar Gradske uprave Grada Sarajevo i predsjednik Organizacionog odbora Javnog dočeka Nove godine kazao je da je Grad Sarajevo odlučio održati ovu manifestaciju bez obzira na to što prije mjesec dana nije imao novca na računu zbog poznate finansijske situacije u kojoj se našao.

"Sazvali smo sastanak, konsultovali se s našim partnerima i dogovorili da ipak idemo u organizaciju dočeka. Kada se zajednički radi dođe se do dobrih rezultata. Četiri gradske općine i Kanton Sarajevo učestvuju u finansiranju i bez njihovog učešća ne bi bilo moguće organizovati javni doček. U međuvremenu je i Grad Sarajevo sistemski riješio svoje finansiranje. Dakle, ove godine svi učestvuju u troškovima organizacije, što prije nije bilo slučaj“, istaknuo je Hadžiahmetović.

Dodao je da se vodilo računa o onome šta naša javnost želi, a to je da budu angažovani domaći izvođači. „Trošak organizacije je blizu 70.000 KM. Smatramo da to nije trošak već ulaganje. Svi pokazatelji Turističke zajednice KS govore o naglom porastu broja turista pred Novu godinu, od čega svi imaju finansijsku i svaku drugu korist", rekao je Hadžiahmetović i pozvao sve građane da budu dobri domaćini.

Nedim Lipa je u ime tehničkog organizatora i realizatora Javnog dočeka kazao da će program biti istog kvaliteta kao prošlih godina.

"Izvođači nastupaju za iznose za koje sigurno ne bi nastupali na drugim mjestima i prostorima. Zahvaljujemo se našim domaćim izvođačima što su nam izašli ususret. Isto je i sa zaštitarskom agencijom i firmom koja radi tehnički dio", rekao je Lipa.

Naglasio je da su medijski pokrovitelji ovog događaja Radio Stari Grad i Antena Sarajevo, portal klix i TVSA koja će vršiti direktan TV prijenos dočeka. Novogodišnji program TVSA prvi put će moći gledati i naša dijaspora širom svijeta putem portala www.tvsa.ba klikom na link Live Stream TVSA.

Prvi nastup imat će bend Radarska kontrola, a nakon njih Zoster. U Novu godinu građani će ući sa Amelom Ćurićem, a u 2016. godini zabavljat će ih bend Velahavle. Tačno u ponoć bit će upriličen višeminutni vatromet sa zgrade Feroelektra.

"Velika je čast meni i bendu da nastupamo ispred BBI-a. Mi smo mlad bend, tek smo na početku i radimo cover pjesama. Nadam se da ćete uživati i da ćete se zagrijati za bendove koji slijede nakon nas", rekao je Emir Avdić iz grupe Radarska kontrola, a Samir Hodović iz grupe Velahavle je dodao da “svako ko dođe ispred BBI-a centra, sigurno će se zabaviti”.

Za sigurnost u najluđoj noći brinut će se pripadnici MUP-a KS. Načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS Irfan Nefić je istaknuo: „Sačinili smo plan osiguranja i imamo ljude i u rezervi. Aktivnosti će biti raspoređene u cijelom kantonu. Patrole će kružiti svuda. Poduzeli smo niz mjera i aktivnosti kako bismo ostvarili saradnju s agencijama, kako bi nam javili sve potrebne informacije, ali do sada nije bilo takvih da bi nešto moglo ugroziti javni doček“.

Nefić je, također, ovom prilikom zamolio sve građane, a posebno roditelje da ne dozvole djeci korištenje pirotehničkih sredstava, kako ne bi došlo do povreda, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza