Kadeti BiH prvaci Evrope u košarci

16.08.2015. 22:24 / Izvor: Fena
Kadeti BiH prvaci Evrope u košarci

Mladi bh. košarkaši su večeras u Kaunasu, u finalu EP-a za igrače do 16 godina, pobijedili selekciju Litvanije sa 85:83 (26:19, 24:18, 19:22, 16:24).

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je naslov prvaka Evrope.

Mladi bh. košarkaši su večeras u Kaunasu, u finalu EP-a za igrače do 16 godina, pobijedili selekciju Litvanije sa 85:83 (26:19, 24:18, 19:22, 16:24).

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Džanan Musa sa 33 i Sani Čampara sa 23 poena.

Teletović čestitao prvacima

Kapiten seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović među prvima je uputio čestitku kadetskoj reprezentaciji BiH koja je večeras u Kaunasu osvojila naslov prvaka Evrope u konkurenciji igrača do 16 godina.

"U dvorani u Kaunasu sam jednom postigao devet trojki, a sad sam 90 puta sretniji nego tada... Bosna i Hercegovina je prvak Evrope... Ovi dječaci su čudo jedno... Hvala vam što ste nas učinili ponosnim! Zlato! Ne mogu da vjerujem. Ovo je fantastično. Čestitke struci, savezu, a kapa do poda igračima", poručio je Teletović pres svog Facebook profila.

Mladim bh. košarkašima čestitku je uputio i golman bh. nogometne reprezentacije Asmir Begović te najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

"Ovi momci su pokazali jedinstvo, ovi su momci pokazali kako se brani državni dres, ovi su momci ujedinili Bosnu i Hercegovinu", napisao je Džumhur.

Doček košarkaša u 19.30 

Zbog svečanog dočeka kadetske reprezentacije BiH u košarci u ponedjeljak će od 19.30 do 22.00 sata biti izmijenjen javni gradski prijevoz u glavnom gradu BiH.

Tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod, odnosno odvijat će se preko okretnice Skenderija.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija saobraćat će trolejbuskom trasom, saopćila je Služba za odnose sa javnošću KJKP Gradski saobraćaj.

Foto: FIBA Europe

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza