Konzum BiH podržao mlade volontere u čišćenju školskih dvorišta

22.04.2016. 16:36 / Izvor: Akta.ba

Zemlja nam pruža temelje za život, ona nas hrani, njen zrak udišemo, vodu pijemo, u njenoj prirodi uživamo.

Zemlja nam pruža temelje za život, ona nas hrani, njen zrak udišemo, vodu pijemo, u njenoj prirodi uživamo. Ona je naš jedini dom i moramo je čuvati za sebe i buduće generacije. A da bismo u tome uspjeli, našu planetu moramo čistiti i o njenoj ekologiji brinuti.

Konzum BiH je još jednom pokazao da je briga o okolišu i zaštiti životne sredine jedan od osnovnih segmenata njegovog poslovanja. Naime, Konzum BiH se uključio u ekološku akciju Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA povodom Dana planete Zemlje, te podržao mlade u čišćenju školskih dvorišta u Sarajevu, Mostaru, Goraždu, Stocu, Čapljini i Konjicu.

"Bili smo uz volontere i njihovu akciju 'Volontiranje je cool' u sklopu koje smo očistili 12 školskih dvorišta. S obzirom da na mladima svijet ostaje, u akciju čišćenja uključili smo i više od 300 učenika osnovnih škola iz spomenutih gradova. Jedna izreka kaže da planetu nismo naslijedili od naših predaka, već smo je posudili od naše djece, pa je zbog toga izuzetno važno da je lijepu i očuvanu našoj djeci i vratimo", poručila je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza