Koristili masažu ili ne, radnici Boksita moraju je platiti

05.07.2017. 10:39 / Izvor: BN TV

Direktor kompanije Rajko Dukić objasnio je da sve urađeno zbog brige o zdravlju zaposlenih.

Tako se na internet stranici kompanije, kako javlja BN televizija, pojavila nova preporuka za radnike koju trebaju ispoštovati, ali i platiti. U instrukciji se navodi da su nabavljene masažne fotelje koje moraju koristiti najmanje dva puta mjesečno i to po deset minuta. Ukoliko to ignorišu, bit će im umanjene plaće.

Direktor kompanije Rajko Dukić objasnio je da sve urađeno zbog brige o zdravlju zaposlenih.

"Cijena ovog tretmana na mjesečnom nivou je oko 10 KM, naime, toliko će biti obustavljeno onim osobama koja ne koriste ovaj tretman, a sredstva prikupljena na taj način uložit će se u Specijalistički medicinski centar, odnosno u zdravstvenu zaštitu zaposlenih i drugih lica", navodi se u instrukciji direktora kompanije "Boksit" Rajka Dukića.

Zbog brige o općem zdravlju zaposlenih, pored ostalog, navodi se u instrukciji, nabavljene su masažne fotelje s namjerom da zaposleni za male pare mogu u toku radnog vremena obaviti masažni tretman, odnosno relaksirati se i opustiti.

"To svakako treba da doprinese općem zdravlju odnosno mentalnoj i fizičkoj kondiciji, prevashodno licima koja obavljaju kancelarijske poslove i provode više sati sjedeći", propisuje Dukić.

Ova instrukcija stupila je na snagu 1. jula ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza