Kosa zimi zahtjeva posebnu njegu!

16.02.2015. 13:17 / Izvor: eKapija.ba
Kosa zimi zahtjeva posebnu njegu!

Kako njegovati kosu tokom hladnijih dana vječito je pitanje. Otkrićemo vam nekoliko savjeta.

Nakon što se kosa oporavi od ljeta, dolazi kratki period u kojem izgleda gotovo savršeno. Zima polako kuca na vrata, a zajedno s njom i problemi s kosom. Kako njegovati kosu tokom hladnijih dana vječito je pitanje. Iz kompanije Dukat d.o.o. Banja Luka otkrivaju vam nekoliko savjeta.

Baš kao što ljeti kosu moraš zaštititi od soli i sunca te drugih faktora isušivanja, zimi se moraš nositi sa statičkim elektricitetom, kosom bez sjaja i masnim vlasištem uzrokovanim kapama. Svaki tip kose ima svoje zakonitosti kada je njega u pitanju, a samo se redovitom uporabom pravih preparata može spriječiti nastanak oštećenja.

Jedan od glavnih trikova za njegu kose sigurno jeste odabir pravog šampona. Osnovna zadaća šampona je da ukloni nečistoće i ostatke proizvoda s kose. Oni ne njeguju kosu, nego je čiste, iako mnogi šamponi zaista sadrže njegujuće sastojke. Pojedini njegujući sastojci mogu otežati kosu, stoga treba dobro pročitati etiketu. Uz "pravi" šampon potrebno je da imate i odgovarajući regenerator.

Jedan od glavnih načina održavanja masne kose je za mnoge žene svakodnevno pranje. Ovakav,agresivan, pristup može dodatno iritirati žlijezde. Pranje kose jednom u dva dana je prihvatljivo, a slojevito šišanje idealno.

Suva kosa traži dodatnu brigu

Suva kosa na hladnom vremenu postaje još suvlja i traži dodatnu dozu njege. Jedan od učestalih problema koji se javlja zimi je kosa bez volumena koja beživotno visi. Takvoj kosi treba posvetiti mnogo pažnje, posebno kada je styling u pitanju. Nakon stiliziranja potrebno je izdaleka nanijeti lak ili sprej za kosu koji ne lijepi. 'Idealna dužina kose je pet centimetara ispod ključne kosti.

"Naš savjet su Hellena šamponi", poručuju iz kompanije Dukat d.o.o. Banja Luka.

Preduzeće Dukat d.o.o je osnovano 1994.god u Banja Luci. U proizvodnim pogonima Dukat doo proizvodi vlastite brendove Perex, Max Clean i Hellena. Kontrola proizvodnog procesa je pod konstantnim nadzorom stručnjaka, u svim fazama proizvodnje. Odabirom komponenata svjetskih dobavljača i unapređenjem receptura, konstantno usavršavaju kvalitet proizvoda.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza