Pauza / TURIZAM I GASTRO

Krompirova "gnijezda" sa piletinom

10.01.2017. 13:40 / Izvor: Akta.ba

Izgleda primamljivo, zar ne? Ako već nemate ideju kako da obradujete ukućane za današnji ručak, predlažemo da probate - Krompirova gnijezda sa piletinom Madi.

Sastojci:

  • 250 g isjeckanog pilećeg mesa
  • 1/2 kg krompira
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 čehno bijelog luka
  • 50-70 g tvrdog sira

Priprema:

Obarite krompir. Izgnječite ga, dodajte jaja i napravite pire (muteći ga mikserom). Ostavite da se ohladi.

Crni luk sitno isjeckajte, izdinstajte, dodajte isitnjenu piletinu i bijeli luk, i dinstajte dok ne bude gotovo.

Prekrijte tepsiju papirom za pečenje, premažite ga sa malo ulja ili putera. Od pirea formirajte „gnijezda“ koristeći platnenu kolačarsku kesu. Ako je nemate, možete pire stavljati kašikom.

U gnijezda stavite fil od piletine. Odozgo pospite sirom. Zapecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta. Ako želite, prije posluživanja gotovo jelo ukrasite peršunom.

Poslužite sa pavlakom. Prijatno!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza