Ljetno kino SFF-a od ove godine nosi naziv Raiffeisen Open Air

05.05.2017. 11:29 / Izvor: Akta.ba

Na ovaj način Banka daje doprinos projektu koji ima značajnu ulogu u izgradnji pozitivnog imidža države.

Raiffeisen banka je tokom godina podržavala Festival kroz različite vidove sponzorstva, a od 2009. godine je Glavni sponzor Festivala. Na ovaj način Banka daje doprinos projektu koji ima značajnu ulogu u izgradnji pozitivnog imidža države predstavljajući jedan od najznačajnijih kulturnih projekata u regionu.

"Ponosni smo što smo ove godine sponzor Raiffeisen Open Air kina, i istakao bih da smo posebno vezani za Sarajevo Film Festival s kojim sarađujemo od njegovih samih početaka. Banku i Festival dodatno povezuje činjenica da smo tokom godina paralelno rasli i razvijali se, postali vodeći brendovi na ovom tržištu, a naša saradnja prerasla je u istinsko prijateljstvo", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da  poslujući u skladu sa strategijom održivosti, kontinuirano nastoje svoj uspjeh podijeliti sa zajednicom u kojoj posluju te podržavaju i značajne projekte u oblasti kulture.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala rekao je da su sretni da je Raiffeisen banka uz Sarajevo Film Festival od njegovih početaka te da je svojim proaktivnim pristupom bila odličan putokaz i drugim kompanijama da se pridruže porodici partnera Festivala.

"Posebno nas raduje da je saradnja sa Raiffeisen bankom u protekle dvije decenije imala uzlaznu putanju, te je stoga bio i logičan slijed da od ove godine naša najatraktivnija lokacija nosi ime upravo ovog našeg partnera", istakao je Purivatra, dodajući  da bez kontinuirane i istinski konstruktivne podrške Raiffeisen banke Festival ne bi bio ovo što danas jeste, a to je međunarodno priznat i prepoznatljiv brend.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival biće održan u periodu od 11. do 18. augusta.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza