Madi piletina sa kiselom pavlakom u palačinkama

21.03.2017. 08:38 / Izvor: Akta.ba
Madi piletina sa kiselom pavlakom u palačinkama

Da li ste probali piletinu sa kiselom pavlakom u palačinkama?! Iz Mesne industrije Madi imaju odlican recept.

Piletina je vrsta mesa koju domaćice najčešće pripremaju. Na web stranici Mesne industrije Madi možete pronaći nekoliko zanimljivih recepata od pilećih proizvoda kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.

Da li ste probali piletinu sa kiselom pavlakom u palačinkama?! Iz Mesne industrije Madi imaju odličan recept.

Sastojci:

  • jaja 2 kom
  • brašno 200 g
  • so i mješavina začina 1 kašičica
  • ulje 1 kašičica
  • mlijeko 2 čaše
  • pileći file ½ kg
  • kisela pavlaka 200 g
  • sir gauda 100 g

Upustvo za pripremu:

Ispecite palačinke. Pileći file nasjeckajte na kockice ili na rezance, i stavite da odstoje malo u ulju pomiješano sa začinom, oko pola sata, pa meso neće biti suvo, nego sočno. Meso ispecite na laganoj vatri.

Nakon toga, namažite palačinku sa kašikom kisele pavlake, stavite par komadića piletine i narendajte sir, možete uviti u rolnu ili jednostavno preklopiti.

Prijatno!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza