Madi: Punjena piletina sa umakom od gljiva

30.01.2017. 14:26 / Izvor: Akta.ba
Madi: Punjena piletina sa umakom od gljiva

Piletina je vrsta mesa koju domaćice najčešće pripremaju.

Piletina je vrsta mesa koju domaćice najčešće pripremaju. Na web stranici Mesne industrije Madi možete pronaći nekoliko zanimljivih recepata od pilećih proizvoda kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.

Mi izvajamo: Punjena piletina sa umakom od gljiva

Sastojci

  • 6 kom pilećih prsa
  • 250 g feta sira
  • 300 g špinata
  • 250 g gljiva
  • 400 g oljuštenog paradajza
  • 2/3 šolje temeljca
  • jaje
  • peršun
  • bijeli luk

Priprema:

Za nadjev izmješajte feta sir, špinat, peršun i jaje.

U svakom komadu piletine izdubite džep, napunite ga nadjevom i učvrstite čačkalicom.

Stavite u nauljenu tepsiju, pokrijte folijom i pecite 30 minuta. Maknite foliju i zapecite još 20 minuta.

Od gljiva, bijelog luka i paradajza napravite umak. Začinite i poslužite uz piletinu.

Prijatno!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza