Mark Zakerberg postao otac drugi put

29.08.2017. 08:46 / Izvor: Agencije
Mark Zakerberg postao otac drugi put

Nakon rođenja prve kćerke u novembru 2015. supružnici Zakerberg su obećali da će tokom života 99 posto imetka dati u dobrotvorne svrhe.

Osnivač Facebooka na svojoj je društvenoj mreži podijelio sretnu vijest s pratiteljima. Naime, Mark Zakerberg (33) postao je otac još jedne djevojčice. On je Facebooku objavio fotografiju sa suprugom Prisilom (32) i kćerkicom Maksime (1) te otkrio ime nove članice svoje porodice. “Sretni smo što smo dočekali August”, napisao je Zakerberg.

Drugoj kćerki tom je prilikom posvetio pismo: “Djetinjstvo je čarobno. Samo jednom imaš priliku biti dijete pa nemoj djetinjstvo provesti brinući o budućnosti. Za to imaš nas, i učinićemo sve što je u našoj mogućnosti da se potrudimo učiniti svijet ljepšim mjestom za tebe i tvoju generaciju", prenosi 24sata.hr.

Nakon rođenja prve kćerke u novembru 2015. supružnici Zakerberg su obećali da će tokom života 99 posto imetka dati u dobrotvorne svrhe. Prije dvije godine su najavili da će u idućih deset godina izdvojiti tri milijarde dolara za svoju fondaciju Chan Zuckerberg Initiative koja planira pronaći lijekove za sve bolesti, ili barem omogućiti da se drže pod kontrolom one za koje još nema lijeka. Mark i Prisila u braku su od 2012. godine, a vjenčali su se na svom imanju u Palo Altou u Kaliforniji, nakon 11 godina veze. Upoznali su se na fakultetskoj žurci i to u redu za WC.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza