m:tel završna svečanost povodom Dana sigurnijeg internet

26.02.2016. 14:36 / Izvor: Akta.ba
m:tel završna svečanost povodom Dana sigurnijeg internet

Dan sigurnijeg interneta je ove godine obilježen 9. februara pod sloganom "Daj svoj doprinos za bolji internet", a učenici V-IX razreda su na taj dan imali priliku pokazati svoje znanje o sigurnosti na internetu.

U Sarajevu je, u četvrtak, 25.02.2016. godine, održana svečana manifestacija povodom proglašenja pobjednika i dodjele nagrada učesnicima edukativnog kviza koji je realizovan  povodom Dana sigurnijeg interneta.

Dan sigurnijeg interneta je ove godine obilježen 9. februara pod sloganom „Daj svoj doprinos za bolji internet“, a učenici V-IX razreda su na taj dan imali priliku pokazati svoje znanje o sigurnosti na internetu. U interaktivnom onlajn edukativnom kvizu učestvovalo je više od pet hiljada osnovnoškolaca iz cijele Bosne i Hercegovine. 

Svoj doprinos edukaciji djece o sigurnom korištenju interneta pružila je i kompanija m:tel, te su njeni predstavnici uručili pametni telefon mališanu koji je u onlajn kvizu pokazao zavidno znanje o ovoj temi, a djeci koja su se našla na završnoj manifestaciji i odgovarala na pitanja o sigurnosti na internetu dodijeljene su utješne nagrade.

Podsjećamo, Dan sigurnijeg interneta se obilježava već niz godina u svijetu na inicijativu Evropske komisije. U Bosni i Hercegovini ovaj dan se obilježava u organizaciji Komiteta za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta BiH, a cilj njegovog obilježavanja je podizanje svijesti o mogućnopsti zloupotreba djece i mladih putem informacionih i komunikacionih tehnologija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza