Nema straha za budućnost knjige: Spektakularna noć knjige u Buybooku

28.12.2015. 15:02 / Izvor: Fena
Nema straha za budućnost knjige: Spektakularna noć knjige u Buybooku

Bosanskohercegovačka izdavačka kuća "Buybook" obilježila je 19. rođendan poklanjajući publici popust od 50 posto i druženje s "Buybookovim" autorima iz BiH.

Bosanskohercegovačka izdavačka kuća "Buybook" obilježila je 19. rođendan poklanjajući publici popust od 50 posto i druženje s "Buybookovim" autorima iz BiH.

Poziv upućen ljubiteljima knjige prihvatilo je više od hiljadu građana i posjetilaca Sarajeva, u danu rekordne posjete knjižari i rekordne prodaje knjiga, koji su s izdavačima i autorima slavili rođendan do ponoći.

Knjige su potpisivali i s publikom razgovarali Faruk Šehić, Nihad Hasanović, Snježana Mulić te Bekim Sejranović čiji je posljednji roman "Tvoj sin, Huckleberry Finn" u izdanju "Buybooka" bio i najprodavaniji te večeri.

Vlasnici "Buybooka", književnici Damir Uzunović i Goran Samardžić tim događajem najavili su godinu obilježavanja dvije decenije "Buybooka".

Kao sljedeći korak, "Buybook" najavljuje centralni događaj januarskog programa 2016. - druženje s Bekimom Sejranovićem i promociju njegovog posljednjeg romana "Tvoj sin, Huckleberry Fin".

Za 2016. najavljeno je niz događanja u kojima će ta izdavačko-knjižarska kuća povezivati publiku i saradnike s mrežom najznačajnijih svjetskih pisaca čija su djela objavljena u BiH.

"Cilj "Buybookovog" predstojećeg programa bit će povratak knjige u javni diskurs, promocija bh. književnosti i bh. izdavača, te izgradnja snažnijih odnosa izdavača i publike. Centralni program 2016. godine bit će prvo izdanje Buybookovog internacionalnog književnog festivala, čija je prethodnica u vidu "nultog izdanja" ostvarena u Buyookovim programima posljednja dva mjeseca i spektakularnim finalem programa "Noć knjige"", saopćeno je.

Iz "Buybooka" naglašavaju da su navedeni programi u odmakloj fazi planiranja, a festival će biti održan pod pokroviteljstvom Fondacije za izdavaštvo Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i Ministarstva kulture i sporta KS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza