Neos Marmaras poznat po izvrsnoj gradskoj plaži i aktivnom noćnom životu

24.05.2017. 08:41 / Izvor: Akta.ba
Neos Marmaras poznat po izvrsnoj gradskoj plaži i aktivnom noćnom životu

Neos Marmaras se nalazi na samoj polovini zapadne obale Sitonije koja gleda na prvi prst Halkidikija, poluostrvo Kasandru.

Neos Marmaras se nalazi na samoj polovini zapadne obale Sitonije koja gleda na prvi prst Halkidikija, poluostrvo Kasandru, između mjesta Toroni i Nikiti. Grad je poznat po izvrsnoj gradskoj plaži i aktivnom noćnom životu, te je omiljen, naročito među mladim parovima koji bi se uz odmor i malo zabavili.

Fini restorani uz more, ljetnji beach barovi i beskrajno lijepo more, uz izlete koji će vam dočarati neponovljivu prirodu Sitonije i divlje plaže, veoma uređene i čiste. Taverne u blizini luke, zabave do jutra u Cool baru, noćno kupanje i boca vina uz dvije čaše na doku, sve što bi poželio svako ko se osjeća mladim, a želi da se zabavlja na drugačiji način, malo romantičnije. Neos Marmaras je valovit gradić u obliku potkovice, smješten je na padini brda i okružen borovim šumama.

Brda iznad grada kriju čarobno mjestašce Partenonas, kao i jedna čarobna taverna, sa prelijepim pogledom u suton. Istočno i zapadno od grada nižu se duge pješčane plaže PARADISO i GRADSKA PLAŽA NEOS MARMARAS.

NEOS MARMARAS / LJETO 2017
(12 DANA AUTOBUSOM)

1. DAN (BIH)
Polazak u jutarnjim satima iz Sarajeva. Vožnja preko Makedonije i Grčke sa usputnim zadržavanjima radi pauze i odmora.

2. DAN (NEOS MARMARAS)
Dolazak u čuveno ljetovalište na Egejskom moru u podnevnim satima. Nakon smještaja i odmora vrijeme je za upoznavanje Neosa, a kako bi bilo bolje to učiniti nego šetnjom kroz nekoliko centralnih gradskih zona. Uz laganu šetnju dolazak do plaže gdje ćete uživati u kristalno čistom plavom moru i odmarati na pješčanoj plaži u HAVANA BEACH BAR-u odakle se viđaju najljepši zalasci sunca. Nakon odmora, vrijeme je za zabavu – COOL BAR sa svojim nevjerovatno ljubaznim i šarmantnim osobljem.

3. DAN (NEOS MARMARAS)
Dan predviđen za maksimalno opuštanje, uz spore latino ritmove na beach baru Havana. Za vlasnike narukvice, hrana i piće sa popustom. Uveče slobodno vrijeme za odmor i šetnju po Marmarasu. Za one željne grčkog noćnog života, na raspolaganju su dva jako zanimljiva bara uz more Ploton i Molos, sa ludim žurkama do svitanja.

4. DAN (plaža SARTI)
Boravak u najpoznatijem letovalištu i najvećem mestu na Sitoniji biće ispunjen brojnim dešavanjima i organizovanim fakultativnim izletima. Sve one željne upoznavanja poluostrva toga dana očekuje fakultativni odlazak do Sartija, najpopularnijeg gradića u okolini, gde ćemo na divnom pesku CIELO BEACH BAR-a uživati u morskom plavetnilu, uz nestvaran pogled na surovi Atos i uživanje u šumu pravih, ozbiljnih talasa. Nakon povratka i odmora očekuje vas još jedno druženje u COOL BARU uz neke mlade opuštene ljude željne zabave.

5. DAN (NEOS MARMARAS)
Chill-out dan u Neosu, leškarenje u Havana beach baru, kokteli, odbojka na pijesku, igre bez granica, idila… Noć za odmor, šetnju po plaži ili ples po mjesečini.

6. DAN (plaža BAHIA)
U predivnom ambijentu, koji asocira na plaže Pacifika, u pomalo nepristupačnom dijelu poluostrva nalazi se predivna plaža sa odličnim beach bar-om – BAHIA. Plaža koja će vas oduševiti. Cjelodnevni fakultativni boravak u neviđeno relaksirajućem ambijentu i predivne, pažljivo birane, lagane note. Povratak u Neos, odmor i uveče žurka u COOL BARU, mjestu dobrog provoda i povoljnih pića za sve vlasnike narukvice.

7. DAN (TORONEOS – CJELODNEVNO KRSTARENJE)
Ovaj Dan je u potpunosti posvećen kupanju i ugodnom krstarenju po plažama i uvalama zaliva Toroneos. Fakultativni izlet KRSTARENJE zalivom Toroneos podrazumjeva cjelodnevnu plovidbu zalivom između poluostrva Sitonije i Kasandre sa zadržavanjem na atraktivnim lokacijama kao što su gradić Pefkohori, plaža Ksenija ili ostrvo Kornjača radi šetnje, kupanja, ronjenja… Uz lagani ručak i provjereno grčko vino, biće to odličan cjelodnevni ugođaj. Slobodno veče za opuštanje i morske plodove.

8. DAN (NEOS MARMARAS)
Jedan od posljednjih dana u Marmarasu, prošetajte ribljom pijacom, posjetite radnju sa knjigama, kupite suvenire, probajte još neku od sjajnih taverni uz more sa vrhunskom grčkom i internacionalnom kuhinjom. Provedite udoban dan u ležaljkama Havana beach bara.

9. DAN (plaža KALAMICI)
Toliko fantastičnih plaža, a plaža Kalamici jedna je od najljepših: puno beach barova, smaragdna boja mora, ostrvce na svega dvadesetak metara od plaže i ljetnji ritmovi uz blagi povjetarac na zlatnom pijesku… Fakultativni odlazak do plaže koja je 40km udaljena od Neos Marmarasa.

10. DAN (plaža ARMENISTIS)
Na nekih sat vremena vožnje autobusom nalazi se jedna prelijepa plaža kampa ARMENISTIS. Tokom ljeta veliki broj mladih iz svih krajeva svijeta dolazi i uživa u ljepoti prirodnog ambijenta. Pored beach bara ovaj kamp posjeduje i supermarket, fast food, veliko šahovsko polje. Fakulltativni odlazak do plaže, kupanje, dobra zabava uz lounge muziku i odbojka na pijesku…

11. DAN (NEOS MARMARAS –MAKEDONIJA – BiH)
Poslije napuštanja soba, slobodno vrijeme za posljednje kupanje na gradskoj plaži Neos Marmarasa, shopping i pripreme za polazak za BiH. Polazak u poslijepodnevnim satima, noćna vožnja preko Makedonije i Srbije…

12. DAN (BEOGRAD – NOVI SAD)
Dolazak u BiH u poslijepodnevnim satima.

CIJENA ARANŽMANA

HIPER FIRST MINUTE –100KM / za prijave do 31.05.
(Za prijave do 31.05. odobrava se popust od -100 KM na cijene navedene u tabeli)

CIJENA UKLJUČUJE:

• Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
• 9 noćenja u izabranom smeštaju u Neos Marmarasu.
• Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

• Fakultativne izlete.
• Putničko i zdravstveno osiguranje 26 KM

NAPOMENA:
• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
• Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.

• Opšte ulosve putovanja možete pronaći na linku : http://biss-tours.ba/opsti-uslovi-putovanja

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel OLYMPOS
Hotel Olympos se nalazi na 550m od Paradiso plaže, 950m od centra Neos Marmarasa. Posjeduje dvokrevetne i trokrevetne sobe od kojih je svaki opremljen klimom, TV-om i frižiderom. Svaki studio ima kupatilo sa tušem i balkon. Doplata za klimu 5€ po danu.

NEFELI PANSION
Pansion Nefeli se nalazi na 400m od Paradiso plaže. Od centra Neos Marmarasa je udaljen 1100m. Posjeduje 1/2 sobe i 1/2 + 1 sobe (francuski ležaj u 1/2 sobi ili francuski ležaj + 1 singl pomoćni krevet u 1/2 + 1 sobi) i od kojih je svaki opremljen klimom(uz doplatu), TV-om i frižiderom. Ima WiFi internet konekciju. Svaka soba ima kupatilo sa tušem i balkon sa pogledom na more. Doplata za klimu 5€ po danu.

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza