Nova postavka radova u Raiffeisen galeriji

01.08.2014. 15:29 / Izvor: eKapija.ba
Nova postavka radova u Raiffeisen galeriji

U prostoru Raiffeisen GALERIJE je svoje radove izložio Bakir Terzimehić, trenutno student master studija na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti.

U prostoru Raiffeisen galerije je svoje radove izložio Bakir Terzimehić, trenutno student master studija na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti. Terzimehić je u periodu od 2011. do 2013. godine učestvovao na više zajedničkih izložbi Akademije likovnih umjetnosti, te sudjelovao u projektu „Limited spaces“ realizovanom u okviru saradnje između ALU i Univerziteta umjetnosti Berlin.

"Ova izložba obuhvata dio mog diplomskog rada, te magistarskog rada koji pripremam na temu Ilustracije snova kroz lični likovni izraz. Radovi su, uglavnom, nastali kao eksperiment različitih tehnika i materijala. Njihov glavni cilj je predstaviti snove u metaforičkom kontekstu, odnosno u vidu alegorije", izjavio je Bakir Terzimehić, izrazivši zahvalnost Raiffeisen banci za podršku koju pruža kulturi i umjetnosti, čime predstavlja svijetlu tačku i dobar primjer u današnjim teškim vremenima.

Izložbu radova ovog mladog umjetnika svi građani, ljubitelji umjetnosti, mogu pogledati radnim danima u zgradi Centrale Banke u Sarajevu, u ulici Zmaja od Bosne bb, u periodu od 08:00 do 16:00 sati.

Podsjećamo, prvim Memorandumom o saradnji koji su Raiffeisen banka i Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo potpisale 2009. godine, dogovoreno je izlaganje radova najuspješnijih studenata ALU u Raiffeisen GALERIJI. U okviru ove saradnje, svake godine, prilikom potpisivanja Memoranduma o nastavku saradnje, Banka dodijeli jednokratne stipendije najboljim studentima Akademije.

Svaka izložba je prodajnog karaktera, tako da i građani mogu dati svoj doprinos mladim umjetnicima kupovinom njihovih umjetničkih djela.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza