Novi filmovi na programu Multiplex ekran Zenica

30.03.2017. 13:15 / Izvor: Akta.ba

U filmskoj sedmici od 30. marta ne propustite pogledati SF akciju sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi.

U filmskoj sedmici od 30. marta ne propustite pogledati SF akciju sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi “DUH U OKLOPU (3D), dramu režiserke Andre Arnold “AMERIČKA DRAGA” i animiranu priču “ŠTRUMPFOVI: SKRIVENO SELO (3D)”

DUH U OKLOPU (3D) (GHOST IN THE SHELL 3D)

Nakon velikog uspjeha filma Lucy, Scarlett Johansson i Pilou Asbak ponovno će glumiti zajedno u filmu Duh u oklopu te pokušati ponoviti taj uspjeh. Duh u oklopu baziran je na međunarodno priznatom SF naslijeđu, japanskom animiranom filmu iz 1995. godine kojeg je režirao Mamoru Oshii prema istoimenoj mangi iz 1991. godine. Radnja je smještena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi zamijenivši neke svoje dijelove tijela umjetnim implantatima. No mozak se ne može zamijeniti te on predstavlja „duha“ tj. ljudski identitet koji se nalazi u oklopu mehaničkog tijela. Radnja filma prati Major (Scarlet Johansson) koja vodi elitnu postrojbu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce. Njihov zadatak je zaustaviti ih, te će se morati suočiti s neprijateljem čiji je jedini cilj uništiti napredak tehnologije Hanka Robotic’s-a.

Termini projekcija svaki dan od: 18:00 I 20:30 sati

AMERIČKA DRAGA (AMERICAN HONEY)

Road Movie i moćno ostvarenje  o eksploziji mladosti. Star (Saša Lejn), tinejdžerka iz problematične kuće odlučuje da pobjegne sa grupom ljudi, koja prodaje pretplatu na magazine, putujući po zapadu Amerike. U ovoj grupi tinejdžera, čiji je član Džejk, ona ubrzo prihvata i sam stil života, koji podrazumijeva partijanje, nepoštovanje zakona i mladalačku ljubav.

Termin projekcija svaki dan od: 17:00 i 20:15 sati  

ŠTRUMPFOVI: SKRIVENO SELO (3D) (SMURFS: THE LOST VILLAGE 3D)

Štrumpfovi se vraćaju – bolji nego ikad prije! Za razliku od svojih prethodnika, „Štrumpfovi: Skriveno selo“ u cijelosti je animiran što kompletnom filmu daje potpuno novi izgled! U trećem nastavku ovog popularnog animiranog serijala, Štrumpfeta će se uz pomoć tajanstvene karte i u pratnji svojih najboljih prijatelja (Lumenog, Trapavog i Hrge) upustiti u uzbudljivu avanturu kroz Zabranjenu šumu ispunjenu magičnim stvorenjima kako bi pronašla misteriozno skriveno selo prije nego što to učini zločesti čarobnjak Gargamel. Upustivši se na ovo nevjerojatno putovanje ispunjeno uzbuđenjima i opasnostima, naši junaci uskoro će otkriti najštrumpfastičniju tajnu u svojoj povijesti!

Termin projekcija svaki dan od: 16:00 sati
Subotom i nedjeljom u dodatnim terminima od: 12:00, 14:00 i 16:00 sati

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza