Novi naslovi u najvećoj BH online knjižari Knjiga.ba

19.10.2016. 11:47 / Izvor: Akta.ba

Oktobar/listopad je mjesec knjige, u najvećoj BH online knjižari – Knjiga.ba obilježava se sa novim naslovima u ponudi

Oktobar/listopad je mjesec knjige, u najvećoj BH online knjižari – Knjiga.ba obilježava se sa novim naslovima u ponudi. Izdvajamo neke od njih ...

Damir Šehanović  - Biti Celebrity - Esencijalni diskursi Damira Šehanovića

U knjizi Šehanović predstavlja osam karijera najpoznatijih muzičkih zvijezda sa ovih prostora a to su Arsen Dedić, Zdravko Čolić, Lepa Brena, Goran Bregović, Dino Merlin, Halid Bešlić, Momčilo Bajagić Bajaga i Josipa Lisac. Autor nam donosi priče kako su nastajale karijere, kako su se razvijale i kako opstaju na specifičnim eksjugoslovenskim prostorima. Knjiga sadrži dijelove intervjua iz autorove televizijske emisije Damar, fotografije sa snimanja, iz privatne arhive, kao i fotografije domaćih fotografa. Interesantan i ozbiljan osvrt na našu javnu scenu.

Joanne K. Rowling - Harry Potter i ukleto dijete - Prvi i drugi dio

Zasnovan na novoj originalnoj priči Dž. K. Rouling, Džeka Torna i Džona Tifanija, Hari Poter i ukleto dijete osma je priča o Hariju Poteru, prva adaptirana za pozorišnu scenu. Za razliku od prethodnih priča, ova je sročena u obliku dramskog teksta, a istoimeni pozorišni komad koji se igra u londonskom Vest Endu, pobrao je hvalospjeve najuglednijih pozorišnih kritičara.

Hariju Poteru nikad nije bilo lako, a nije mu lakše ni danas kad je prezauzeti službenik u Ministarstvu magije, muž i otac troje djece školskog uzrasta. Dok se Hari bori s prošlošću koja odbija da ostane tamo gdje joj je mjesto ...

Paulo Coelho – Špijunka

Najpoželjnija i najtraženija žena svog vremena, skandalozna igračica, neodoljiva ljubavnica i konfident najbogatijih i najmoćnijih ljudi onoga doba, najčuvenija špijunka XX vijeka Mata Hari je istovremeno bila omražena među ženama iz visokog pariskog društva jer je poznavala sve tajne evropske aristokratije uoči Prvog svjetskog rata. Suočena sa društvenim predrasudama, posvetila je svoj život slobodi, ali je za to platila nesrazmjerno veliku cijenu.

Izuzetan portret jedne žene, zasnovan na neobjavljenim dokumentima i istinitim događajima. Kroz avanture Mate Hari Koeljo je ispričao sasvim modernu priču.

Za više interesantnih naslova posjetite našu internet prodavnicu na adresi – knjiga.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza