Palačinke u komoraču
Mini palačinke zarolati i servirati u listove komorača, dekorisati sa maslinama i scjeckanm začinskim biljem.
PALAČINKE U KOMORAČU
Foto: Adis Ćutahija
Sastojci:
Brašno pšenično Zlatni puder 150g
Brašno ječmeno 100g
Svježi sir 200g
Komorač 150g
Paprika svježa 50g
Ljubičasti luk 40g
Masline crne 50g
Maslinovo ulje 1dl
Kopar 10g
Mlijeko 2dl
Jaja 2 kom
Sol 1 kašikica
Maslinovo ulje 0,5 dl
Priprema:
U dublju posudu umutititi jaja, dodati mlijeko, maslinovo ulje isol. Zatim doliti pola litra vode i sve zajedno umutiti. U masu dodavati pšenično brašno pa ječmeno, kopar te mutiti da se sastojci sjedine. Po potrebi dodati vode dok se ne dobije željena gustoća mase za palačinke.
Palačinke ispeći na klasičan način, isjeći palačinke na trakice i puniti svježim sirom, rezanim crvenim paprikama, ljubičastim lukom i maslinama.
Mini palačinke zarolati i servirati u listove komorača, dekorisati sa maslinama i scjeckanm začinskim biljem.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.