'Proljeće u Buybooku' predstavilo 'Gramatiku Bosne 2' Muhameda Hamidovića

23.04.2016. 08:41 / Izvor: Fena
'Proljeće u Buybooku' predstavilo 'Gramatiku Bosne 2' Muhameda Hamidovića

Izdavačko-knjižarska kuća Buybook predstavila je danas knjigu "Gramatika Bosne 2", autora Muhameda Hamidovića.

Izdavačko-knjižarska kuća Buybook predstavila je danas knjigu "Gramatika Bosne 2", autora Muhameda Hamidovića.

Po riječima autora, u knjizi je tretirana problematika prostora Bosne kao mjesta u isto vrijeme i kao metoda za određivanje šta bi to u BiH trebalo da bude zanimljivo kao kulturno historijsko naslijeđe.   

"Ova druga knjiga više govori o kriterijima za vrednovanje šta je lijepo, šta je stil, šta je sveto…. što pomaže da trezvenije pogledamo i istaknemo vrijednosti", kazao je on. 

Hamidović je po zanimanju arhitekta, a osim arhitekture u knjizi je pokušao otkriti kako filozofija, estetika, psihologija, antropologija...promatraju taj problem. O toj knjizi govorili su Sulejman Bosto i Senadin Musabegović. Promocija je upriličena u knjižari Buybooka u Sarajevu i dio je specijalnog programa "Proljeće u Buybooku" koji se održava od 21. do 28. aprila.

Direktor Izdavačko-knjižarske kuće Buybook Damir Uzunović okarakterizirao je taj program kao svojevrsnu nadoknadu publici jer ta izdavačka kuća ove godine ne sudjeluje na Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu.

"Ideja je bila da ove godine ne izađemo na Sajam i tako pokažemo da ne podržavamo ono što želimo promijeniti. Nadam se da će se stanje promijeniti do naredne godine, kad ćemo se rado vratiti na Sajam", kazao je Feni Uzunović.

Naglasio je da su, kao i svake godine u ovo doba, za publiku pripremili nove naslove, a ove godine imaju desetak novih naslova.  

U danima programa "Proljeće u Buybooku" u knjižarama Buybooka u Sarajevu i Tuzli Buybookovi naslovi dostupni su uz popust (30-50 posto), a prigodni popusti bit će i na ostala izdanja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza