Proljeće u Buybooku!

20.04.2017. 13:21 / Izvor: Akta.ba
Proljeće u Buybooku!

Tokom "Proljeća u Buybooku", očekuju vas brojna iznenađenja u knjižarama u Sarajevu i Tuzli

Izostanak s 29. Sarajevskog sajma knjiga, Izdavačka kuća Buybook će i ove godine svojim vjernim čitaocima, ljubiteljima knjige i kupcima nadomjestiti organizacijom manifestacije "Proljeće u Buybooku", koja će trajati u periodu 17–22. aprila.

Tokom "Proljeća u Buybooku", očekuju vas brojna iznenađenja u knjižarama u Sarajevu i Tuzli, gdje će svi Buybookovi naslovi biti dostupni po značajnim popustima (30–50 %) a imat će i prigodne popuste i na ostala izdanja koja se mogu naći u prodaji.

Iz Buybooka posebno izdvajaju nove naslove iz njihove produkcije – one s kojima su započeli ovu godinu, a i one koji im upravo pristižu iz štampe: "Sažeta istorija sedam ubistava" Marlona Jamesa, "Rat je mrtav, živio rat" Eda Vulliamyja, "Priča o ljubavi i tmini" Amosa Oza, "zavrsna.rijec@dagmar", Zlatka Topčića, "Jedan čovjek stremi ka vrhu" Hansa Fallade, "Sakupljač svjetova" Ilije Trojanowa, "Taksi priče" Amera Tikveše, "Dževdet i sinovi" Orhana Pamuka…

Manifestacija tokom koje će Buybook slaviti književnost i moć pisane riječi i ove godine se naslanja na Svjetski dan knjige i autorskih prava, pa će u okviru nje sve vjerne knjigoljupce i poštovaoce lijepe riječi počastiti brojnim promocijama i novim izdanjima. U toku trajanja "Proljeća u Buybooku", imat ćete priliku prisustvovati na tri promocije: zbirke "Taksi priče", prve knjige Amera Tikveše, duologije "zavrsna.rijec@dagmar" Zlatka Topčića i nevjerovatnog romana Ilije Trojanowa "Sakupljač svjetova".

Dođite na "Proljeće u Buybooku" da čitate, družite se i zajedno sa Buybookom slavite ljepotu i moć literature, a pogotovo u petak, 21. aprila, kada će Buybook za vas upriličiti Noć knjige i ugostiti Iliju Trojanowa, i raditi sve do ponoći.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza