Raiffeisen banka pružila podršku Diplomatskom zimskom bazaru

05.12.2016. 15:36 / Izvor: Akta.ba

Raiffeisen banka je bila sponzor Muzičkog kutka u kojem je održan cjelodnevni program učenika Srednje muzičke škole iz Sarajeva.

U mjesecu zimskih prazničnih radosti, drago nam je što smo bili dio ovako plemenitog događaja čiji je cilj prikupljanje novca u humanitarne svrhe. Upravo ovo je nešto što svi trebamo zajednički podržati i doprinijeti ispunjenju višeg cilja a to je pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Stoga me iskreno raduje uspjeh ovogodišnjeg Bazara i nadam se da će ova priča i događaj nastaviti da raste i razvija se i u godinama koje slijede“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da Banka ovaj projekat podržava dugi niz godina.

Podrška je ove godine realizovana kroz nešto drugačiji koncept. Raiffeisen banka je bila sponzor Muzičkog kutka u kojem je održan cjelodnevni program učenika Srednje muzičke škole iz Sarajeva. Najboljeg izvođača u Muzičkom kutku Banka je nagradila sa 300 KM. Također, Banka je obezbijedila i dio nagrada za tradicionalnu tombolu Diplomatskog zimskog bazara.

Poslujući u skladu s principima svoje strategije održivosti, Banka podržava brojne humanitarne projekte usmjerene na pomoć djeci i osobama sa posebnim potrebama.

Diplomatski zimski bazar, jedan od najvećih humanitarnih događaja godine, spaja internacionalnu i lokalnu poslovnu zajednicu, a sva prikupljena sredstva se usmjeravaju udruženjima koja pomažu djecu s posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja i djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza