Sarajevo u Novu godinu ulazi s koncertom Dine Merlina

19.11.2016. 08:57 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo u Novu godinu ulazi s koncertom Dine Merlina

Bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin nastupit će u Sarajevu na novogodišnjem koncertu čije je održavanje planirano na Trgu Bosne i Hercegovine.

Bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin nastupit će u Sarajevu na novogodišnjem koncertu čije je održavanje planirano na Trgu Bosne i Hercegovine, a manifestacija će koštati 250.000 KM.

Bit će to prvi put da Merlin nastupa u svom gradu za novu godinu, a na konferenciji za medije poručio je da mu to predstavlja posebno zadovoljstvo.

"Uvijek sam želio biti dio novogodišnje priče u Sarajevu", naglasio je Merlin dodajući da će nastup biti organiziran uz svjetsku produkciju.

Nije zadovoljan lokacijom, ali je istakao da je najbolja moguća opcija i da će dobra oprema nadoknaditi nedostatak.

"Sarajevo nema trg kao Zagreb, ali zato ima Dinu Merlina", naveo je ovaj kantautor.

Kazao je da je ovo početak da Sarajevo bude pozicionirano kao regionalni centar kada su u pitanju novogodišnje proslave.

Istakao je da je nastup partnerski projekt njegovog tima, Gradske uprave i Kantona Sarajevo.

"Rekao sam im, odvojite novac za svjetsku produkciju, a sa mnom ćete lako", kazao je Merlin najavljujući spektakl svjetskih standarda.

Produkcija će koštati 213.000 KM plus PDV, a premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je poručio da će taj novac višestruko biti vraćen iste večeri.

Naveo je da su raniji dočeci biti skromni i da je ovogodišnji nastup novi početak.

"Ovakvi koncerti bi u budućnosti trebali biti sarajevski brend kao što je Sarajevo film festival, nešto po čemu ćemo biti prepoznatljivi i što će privući goste i turiste", rekao je Konaković.

Siguran je da će ovaj plan Gradske uprave i Kantona biti isplativ.

Dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka naglasio je da će ovaj projekt znatno doprinijeti razvoju turizma u Kantonu Sarajevo koji je nabrže rastuća grana privrede.

Naglasio je da će najveća regionalna zvijezda Dino Merlin i oni koji se odluče novogodišnju noć provesti u Sarajevu poslati pozitivnu sliku u svijet.

Na kraju se javnosti obratio i izvršni producent turneje, Asim Kraljić, koji je najavio da velika odgovornost leži na ekipi Dine Merlina da prirede show koji će ostati upamćen u historiji kao najveći i najbolji novogodišnji show u Sarajevu i šire te je najavio najviše produkcijske standarde i nove elemente show-a kojima će se nastojati nadmašiti čak i oni na posljednjem Koševu 25.7.2015.

Novogodišnji program će početi u 21.00 sat, kada će na binu izaći gosti, a izlazak zvijezde večeri planiran je oko 23.00 sata.

FENA/Akta.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza