U Multiplexu Ekran Zenica 6. aprila počinje UFOL

05.04.2017. 09:14 / Izvor: Akta.ba

UFOL ima za cilj decentralizaciju filmske kulture u Bosni i Hercegovini iz administrativnih centara prema drugim gradovima.

UFOL (Uzavreli FiLmski Objektiv) osnovan je sa sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije dio uobičajenog kino repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumjevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svijetu, zemlji i regionu.

UFOL ima za cilj decentralizaciju filmske kulture u Bosni i Hercegovini iz administrativnih centara prema drugim gradovima u kojima se filmski ali i drugi festivalski život odvija periodično ili nikako.

"Iz ovog razloga ćemo se potruditi da najbolji filmovi sa našeg festivala po ocjeni publike budu prikazani revijalni i u drugim gradovima i mjestima širom BiH koji nemaju potrebnu infrastrukturu za kino prikazivanje ili ne posjeduju potrebno znanje i iskustvo za organizaciju ovakvih programa.Uz podršku Grada Zenica prvo izdanje će se realizirati u okviru  22. MKM Zeničko proljeće, a ubijeđeni smo će u narednim godinama MKM Zeničko proljeće i programska cjelina našeg i vašeg festival naići na mnogo više razumjevanja za to nadležnih entitetskih i državnih institucija, njihovih komisija i savjeta", rekli su organizatori. 

Ono što vam obećavamo je da ćemo učiniti najbolje što možemo da postanemo stalno mjesto na mapi domaće, regionalne i međunarodne filmske industrije za najeminentnije filmske naslove koji se bave aktuelnim društvenim pojavama.

Otvorenje festivala će biti upriličeno u četvrtak, 06. aprila, sa početkom u 20 sati (kino dvorana 2 Multiplex Ekran Zenica).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza