U Raiffeisen galeriji otvorena izložba mlade umjetnice Emine Saldić

27.12.2016. 13:04 / Izvor: Akta.ba
U Raiffeisen galeriji otvorena izložba mlade umjetnice Emine Saldić

U galerijskom prostoru Banke postavljena je izložba mlade umjetnice Emine Šaldić čiji radovi obuhvataju psihološke teme.

Pored ključnih poslovnih aktivnosti kojima se bavi, Raiffeisen banka je dinamična institucija sa izraženom brigom za društvenu zajednicu. Jedan od projekata koji to potvrđuje je Raiffeisen GALERIJA koji Banka, već sedam godina, realizuje u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti iz Sarajeva.

U galerijskom prostoru Banke postavljena je izložba mlade umjetnice Emine Šaldić čiji radovi obuhvataju psihološke teme kao što su strah, fobija, depresija, anksioznost a umjetnica samu sebe postavlja kao polazište problematike.

Šaldić je 2016. godine diplomirala na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti, a trenutno pohađa master studij na odsjeku Slikarstvo. Izlagala je na nekoliko kolektivnih izložbi, a kao najbolji student sa svog odsjeka bila je nominovana za nagradu „Alija Kučukalić“.

Ovo je šesta a ujedno i posljednja samostalna izložba studenata u ovoj godini. Zainteresovani građani izložbu mogu pogledati svaki radni dan, od 8 do 16 sati, te dati svoj doprinos mladim umjetnicima kupovinom njihovih djela. Saradnjom sa Akademijom likovnih umjetnosti, Banka i Akademija uzajamno pomažu promociju umjetnosti i afirmaciju najboljih studenata Akademije koje Raiffeisen banka nagrađuje i jednokratnim stipendijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza