Udruženje kuhara BiH i Klub ljubitelja palačinaka: Zabava za sve generacije

11.08.2017. 08:48 / Izvor: Akta.ba

Centar Generacija svim svojim članovima nudi priliku za druženje uz besplatno medicinsko savjetovanje.

Na At Mejdanu a pod pokroviteljstvom Općine Stari grad i načelnika općine Ibrahima Hadžibajrića, jučer je upriličeno druženje članova Centra za promociju i unapređenje zdravlja – „Generacija“, Uduženja kuhara BiH i Kluba ljubitelja palačinaka. 

Udruženje kuhara BiH i Klub ljubitelja palačinaka su za članove Centra „Generacija“ nakon vježbi pripremili zdravi doručak - palačinke od heljde sa svježim sirom i bosiljkom, palačinke sa džemom od šljiva bez šećera, posluženi sa kefirom i jogurtom MI99.

Realizacija ove radionice samo je početak saradnje Centra „Generacija“ sa Udruženjem kuhara i cilj je da se ove radionice u narednom periodu organiziraju i u vrtićima obzirom da je kvalitet ishrane jako bitan za kvalitet života.

U pripremi palačinaka učestvovale su i Habiba Hadžialić i Zilha Meki, članice kulinarske sekcije Centra „Generacija“ te Hamid Kujraković, stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane ispred Udruženja kuhara.

Radionicu i vježbe su vodili su Mahir Selmanović, Adnana Podrug, Amra Jusović i Aldina Alibegović.

Centar Generacija svim svojim članovima nudi priliku za druženje uz besplatno medicinsko savjetovanje, terapijske vježbe, edukativne radionice te zajedno sa Udruženjem kuhara BiH i Klubom ljubitelja palačinaka ostvaruju jednu lijepu priču o promociji zdravog načina ishrane i života.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza