Već 1250 prijavljenih iz 30 zemalja za 9. Coca-Cola Sarajevo polumaraton

10.09.2015. 10:26 / Izvor: Akta.ba
Već 1250 prijavljenih iz 30 zemalja za 9. Coca-Cola Sarajevo polumaraton

Već 1250 prijavljenih iz 30 zemalja za deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton

Deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton i Novo Nordisk Fun Run održat će se 20. septembra 2015. godine sa početkom u 9 sati ispred BBI Centra. Udruženje "Marathon" Sarajevo tako nastavlja svoju misiju promocije zdravog načina života te ujedno i rad na povećanju svijesti javnosti o bitnosti očuvanja naše životne sredine. Kao dokaz da kontinuirani rad na promociji sporta i zdravog načina života daje rezultate je i podatak da se do sada već prijavilo 1250 takmičara i takmičarki iz 30 zemalja što će ponovo skrenuti pažnju sportske i šire javnosti na naš glavni grad.

Budući da je trčanje u posljednje vrijeme i u našoj zemlji postalo sve popularniji vid rekreacije, polumaraton će biti pravi test za polaznike i polaznice škole trčanja „Klix“ kojima će se pridružiti na polumaratonu i školarci iz Tuzle, Zenice, Bijeljine, Dubrovnika, Zagreba, Beograda ali i trkači iz skoro svih gradova BiH. S obzirom na sve veće interesovanje za trčanje, očekuje se i rekordan broj prijavljenih rekreativaca na Novo Nordisk Fun Run trku od 4 km (start 20.09.2015, u 9h ispred BBI centra).

Trčanje je uz hodanje najzdravija ljudska aktivnost, a sve veću popularnost u svijetu zadobilo je činjenicom da je jednostavno i svima dostupno. Sa trčanjem se može početi bilo kad, bez obzira na godine, a osim što trkači uvijek poboljšaju svoje kardiovaskularno zdravlje, naučno je dokazano da ovakva vrsta aktivnosti uvijek pozitivno utiče i na psihičko stanje ljudi te ih oslobađa stresa. Kao gotovo nijedna druga tjelesna aktivnost, trčanje u kratkom roku značajno podiže samopouzdanje, mišljenje o sebi i raspoloženje, a redovnim trčanjem pozitivan učinak se samo akumulira.

Prijave za 9. Coca-Cola Sarajevo polumaraton traju do 16.09, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem oficijelne web stranice http://www.sarajevomarathon.ba,  gdje se također mogu naći i sve ostale potrebne informacije kao i na Facebook stranici NGO Marathon Sarajevo.

Organizaciju 9. Coca-Cola Sarajevo polumaratona i Novo Nordisk Fun Run podržavaju: Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Konzum, Novo Nordisk, Bosnalijek, Nestle, Orthomol sport, Guma M, Kakanj Cement, New Event, Ecoton, BBI Centar, Općina Centar Sarajevo, Residence Inn Marriott, Courtyard Marriott, Vlada Kantona Sarajevo, Bio Save, Posao.ba, Hostel Massimo, Garmin, Sarajevo City Centar, Ambasada Kraljevine Velike Britanije, Poliklinika Al Tawil, Rahatlook, GBT, Grad Sarajevo, Zlatar Sofić, Ramis, D&H Agency, Ekopak, Laško pivo, Kult.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza