Hercegovačkim mališanima Konzum osigurao bolje uvjete za njegu

23.07.2015. 14:14 / Izvor: Akta.ba
Hercegovačkim mališanima Konzum osigurao bolje uvjete za njegu

Konzum d.o.o. Sarajevo donirao je jučer Službi za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar dvije ortopedske stolice Mia.

Konzum d.o.o. Sarajevo donirao je jučer Službi za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar dvije ortopedske stolice Mia. Ove stolice pomažu djeci koja imaju smetnje pri kretanju i zbog nestabilnosti glave i trupa ne mogu sjediti bez fizičke pomoći stručnog medicinskog osoblja.

"Ova donacija mnogo nam znači. Do sada je u Mostaru postojala samo jedna ortopedska stolica, a usluge Službe koristi veliki broj djece iz Mostara i okruženja kojih je, nažalost, svakim danom sve više. Veoma smo zahvalni kompaniji Konzum koja je prepoznala naše potrebe i ovom donacijom stvorila bolje uvjete za rad, te našim korisnicima pružila šansu za napredak", istakla je Irina Pandža, magistar logoped.

Donacija je značajna ne samo Službu za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja, već i za grad Mostar, ali i područje Hercegovine.

"Raduje nas što smo u prilici darovati dvije ortopedske stolice onima kojima je to zaista potrebno. Posebno smo sretni što smo roditeljima olakšali svakodnevnicu jer mališane više neće morati voditi u druge gradove na rehabilitaciju, već će im u Mostaru pružiti pažnju, te pomoći da ostvare napredak. Mnogo nam znači što znamo da ovom donacijom barem malo pomažemo onima kojima je pomoć istinski potrebna i iskreno se nadam da će ortopedske stolice olakšati posao uposlenicima Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće mostarskog Doma zdravlja. Konzum će i u budućnosti pomagati ovu, ali i sve druge institucije u Hercegovini koje se susreću s nedostatkom osnovnih sredstava za rad", naglasio je Darko Drežnjak, direktor maloprodaje Konzuma za regiju Hercegovina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi