Raiffeisen banka i ove godine podržala Kid's festival

17.06.2015. 12:49 / Izvor: eKapija.ba
Raiffeisen banka i ove godine podržala Kid's festival

Raiffeisen banka je i ove godine generalni sponzor dvanaestog Kid's festivala, najvećeg događaja za djecu u regionu, koji se proteklih dana dana održavao u Sarajevu. Rafa Žirafa, simbol dječije štednje Raiffeisen banke, ponovo se družila sa hiljadama mališana iz cijele Bosne i Hercegovine.

"Zadovoljstvo nam je što smo dio ovog projekta koji svake godine donosi osmjehe na lica djece iz cijele Bosne i Hercegovine. To je projekat sa jakim temeljima, koji se iz godine u godinu širi te okuplja djecu i mlade kako bi prisustvovali različitim edukacijskim i zabavnim sadržajima, te uz to sticali nova iskustva i prijateljstva. Već osmu godinu zaredom, Raiffeisen banka je, kao generalni sponzor dio ovog događaja. I ove godine Rafa Žirafa, maskota dječije štednje Raiffeisen banke, predstavljala je  jedan od simbola prepoznatljivosti Kid’s festivala i bila odlično prihvaćena među mališanima. Ovogodišnji Kid's Festival je prošao veoma brzo, ali je sigurno da će posjetiocima, posebno onim najmlađim, biti u sjećanju tokom cijele godine, i da će sa nestrpljenjem očekivati naredni Festival", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Tokom četiri dana festivala, djeca su imala priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama Raiffeisen banke kao i da se okušaju u sportskim aktivnostima koje su bile organizovane u paviljonu Banke na platou Skenderije. Onima koji su u različitim aktivnostima ostvarili dobre rezultate uručeni su i prikladni Rafa Žirafa pokloni, a djeca su svaki dan mogla i da uživaju u projekcijama crtanih filmova.   

Također, ove godine, Kid's festival je uzeo učešće u UNESCO projektu '4 dimenzije mira', te je predstavljeno četvero mališana koji su imenovani za ambasadore mira Kid's festivala. Svog ambasadora mira, Samija Zirduma iz Sarajeva, dječaka drugog razreda osnovne škole, odabrala je i Rafa Žirafa kojeg je na završnoj ceremoniji Festivala prisutnima predstavio gospodin Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka nastoji svoj uspjeh podijeliti sa građanima Bosne i Hercegovine, i to kroz podršku projektima koji su od značaja, kako za lokalnu, tako i za širu zajednicu. Jedan od takvih projekata je i Kid’s festival koji kroz zabavu i edukaciju svake godine okupi desetine hiljada djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi