Socijalno ugroženim porodicama u Maglaju uručeni humanitarni paketi

10.07.2015. 11:24 / Izvor: Akta.ba
Socijalno ugroženim porodicama u Maglaju uručeni humanitarni paketi

Predstavnici Konzuma d.o.o. Sarajevo i Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" uručili su u Maglaju humanitarne pakete za 21 socijalno ugroženu porodicu koje su pogođene prošlogodišnjim poplavama.

Predstavnici Konzuma d.o.o. Sarajevo i Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci „Smješak“ uručili su u Maglaju humanitarne pakete za 21 socijalno ugroženu porodicu koje su pogođene prošlogodišnjim poplavama.

"Ovom prilikom želim istaći angažman Konzuma u ovoj akciji, jer bez njihove pomoći ne bismo uspjeli osigurati osnovne prehrambene artikle koji ovim porodicama zaista puno znače. Zahvaljujem se Konzumu koji je prepoznao važnost ove humanitarne akcije", naglasila je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja „Smješak“.

Građani koji su ispred Konzum prodavnice u Maglaju preuzeli humanitarne pakete istakli su da im je Konzum i prošle godine, za vrijeme poplava, pomogao, te su iskazali veliku zahvalnost najvećem maloprodajnom lancu u BiH.

"Ovaj vid pomoći dobro će nam doći. Zahvaljujem se ovom prilikom Konzumu koji nam je osigurao pakete u hrani. Nadam se da će se i drugi ugledati na Konzum i pomoći nam", istakao je jedan od članova porodice kojoj je uručena donacija.

Nakon prošlogodišnjih poplava koje su zadesile BiH, Konzum se aktivno uključio u pomoć ugroženim porodicama i ovo uručenje donacija u Maglaju samo je još jedna u nizu tih aktivnosti. 

"Poplave koje su prošle godine zahvatile Maglaj unesrećile su veliki broj porodica i mi na neki način želimo nastaviti pomagati onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Zaista nam je drago što smo uspjeli ostvariti saradnju s Udruženjem 'Smješak' i uručili donaciju u osnovnim prehrambenim artiklima. Zadovoljstvo na licima građana Maglaja koji su preuzeli pakete dokaz je koliko im pomoć znači, te nas još više raduje što smo im makar na trenutak uljepšali tešku svakodnevnicu. Konzum će kao do sada, i u budućnosti pomagati građanima kojima je pomoć najpotrebnija, te nastaviti svoje humanitarno djelovanje širom BiH", naglasila je Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga u Konzumu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi