Udruženju građana "Mali svijet" Raiffeisen banka donirala 7.500 KM

15.07.2015. 14:38 / Izvor: Akta.ba
Udruženju građana 'Mali svijet' Raiffeisen banka donirala 7.500 KM

Povodom Ramazanskog bajrama predstavnici Raiffeisen banke uručili su donaciju Udruženju građana djece sa posebnim potrebama "Mali svijet" Lukavac.

Predstavnici Raiffeisen banke povodom Ramazanskog bajrama donirali su Udruženju građana djece sa posebnim potrebama "Mali svijet" Lukavac 7.500 KM, saopćeno je iz Raifeisen banke.

"Djelujući u skladu sa principima održivosti, kontinuirano nastojimo doprinijeti zajednici u kojoj poslujemo, te smo i ove godine nastavili projekat darivanja u okviru kojeg sredstva, umjesto na slanje čestitki klijentima povodom praznika, usmjeravamo u donacije udruženjima humanitarnog karaktera. Povodom ovog praznika  uručili smo donaciju udruženju „Mali svijet“ uz želju da barem djelimično olakšamo rad ovog udruženja koje ima jednu plemenitu zadaću, a to je da pomogne najmlađim članovima našeg društva. Nadam se da će ova donacija pomoći Udruženju u njegovim naporima da ostvari svoje ciljeve i unaprijedi kvalitet života njegovih članova“, izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg, koji je ovu priliku iskoristio i da se zahvali klijentima bez kojih ovakva vrsta podrške ne bi bila moguća.

Udruženje građana djece sa posebnim potrebama "Mali svijet" Lukavac bavi se radom sa djecom predškolskog i ranog školskog uzrasta koja imaju neki od poremećaja iz autističnog spektra, kao i djecom sa drugom vrstom posebnih potreba.

Raiffeisen banka kontinuirano nastoji da aktivnom podrškom doprinese i podrži rad ustanova i institucija čiji su štićenici djeca i najosjetljiviji segmenti društva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi