AmCham BiH partner takmičenja srednjoškolaca u poduzetništvu

09.04.2015. 15:37 / Izvor: eKapija.ba
AmCham BiH partner takmičenja srednjoškolaca u poduzetništvu

Kroz "Poslovni izazov" učenici razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprijeđuju vlastito samopouzdanje.

Drugi put za redom Američka trgovačka komora u BiH partner je dvodnevnog državnog takmičenja 100 srednjoškolaca iz cijele BiH u poduzetništvu "Poslovni izazov", saopćeno je iz Američke trgovačke komore.

Baš kao i prošle, i ove godine izvršna direktorica AmCham BiH Violeta Čibukčić našla se u ulozi žirija. Skupa sa svojim kolegama ocijenjivala je timove koji su imali zadatak da osmisle najkreativniju biznis ideju na polju recikliranja.

Kroz "Poslovni izazov" učenici razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprijeđuju vlastito samopouzdanje, ustvari sve ono što je sutra od velike važnosti kada se nađu na tržištu rada. 

Američka trgovačka komora u BiH vrlo rado i jako često podržava i uzima učešće u ovakvim i sličnim manifestacijama, jer prepoznaje značaj ovakvih događaja, zajedno sa svojim članovima, koji su također partneri državnog takmičenja “Poslovni izazov”.

Pa su tako AmCham BiH članovi: M:TEL i Coca Cola uz AmCham BiH i USAID Sida GOLD Projekat partneri državnog takmičenja, skupa sa srebrnim partnerom takmičenja TELEMACH-om, također AmCham BiH članom.

Nagrade za prvoplasirani su pet tableta, a osigurao ih je AmCham BiH član M:TEL, a sva tri tima će, krajem aprila, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na regionalnom takmičenju u Crnoj Gori gdje će poduzetničke snage odmjeriti srednjoškolci iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti