Amela Suljkić otvorila prvi concept store u Tuzli

11.03.2017. 10:00 / Izvor: Akta.ba

"Imani Made in BiH concept store" se brzo našao na listi zanimljivih adresa za shopping kod ženske populacije.

Mlada Tuzlanka Amela Suljkić u svom gradu pokrenula je jedinstveni modni dućan "Imani Made in BiH concept store", koji se brzo našao na listi zanimljivih adresa za shopping kod ženske populacije.

Na njihovim policama možete pronaći unikatnu odjeću sa etiketama brandova: Zizza Shoes , LOLA Tees, Rose Patels, Džidže for you, Ruby Red, MOA Baggeek, Culture Divas, Ella Art, Freya Design, Peek a Boo, Domino bags, Mastuffari torbe, SUCH.a.fashion, Ella Art, A.I. Design, Tribal Nakit by Ena, Narukvice od čipke, eliasova.n, SHEYOU, CORLA, NEVA, Pavone, Dee Dee Sparrow... 

Put od ideje do realizacije trajao je tri godine, kaže u razgovoru za poslovni portal Akta.ba Amela Suljkić koja vjerujem da Tuzla zaslužuje da bude upoznata sa bh. proizvodima, da naše dame budu što više približene bh. proizvodima, jer su kaže vrijedni svake pohvale.

Priča kako njen početak, kao i svaki drugi nije lagan, ali uz pomoć mame Melihe, koja je inače i većinu vremena u dućanu, uspjela je sve dignnuti na veći stabilniji nivo.

Osim mame, pohvalila se i kreativnim dizajnom interijera dućana Imani Made in BiH za koji je zadužena Maja Dedić dok je za grafički i vizualni dizajn prostora zaslužna Irma Ibrić. Svaki kutak ovog zaista posebnog i jedinstvenog dućana racionalno je iskorišten za kreativno izlaganje odjeće, nakita i modnih dodataka te ukrasa za dom.​

Iako je još nekoliko mjeseci dijeli od prvog rođendana firme Amela kaže kako je zadovoljna poslovanjem.

"Iskreno ne mogu požaliti niti jednu sekundu što sam se odlužila na ovako veliki korak", kaže Amela, pojašnjavajući kako do kupaca dolazi isključivo zahvaljujući marketingu i raznim događajima."Jedna od boljih prekretnica je bilo učestvovanje kao sponzor na Ladies in eventu i gostovanje u jutarnjem programu Televizije TK ".

Na tržištu ovaj jedinstveni concept store poznat je kao Imani, čiji naziv je kako kaže Amela nastao spontano.

"Kao što već znate riječ Iman u prevodu znači vjera i onda sam pokušavala naći nastavak, jer nisam bila baš zadovoljna da to bude samo 'Imani'. Razmišljala sam, treba mi nešto što će ukazivati da je to dućan naših proizvoda, pa sam išla od toga da bude Imani BA, Imani BiH... Uz pomoć moje prijateljice i grafičke dizajnerice koja je osmislila cijeli naš visual identity Irme Ibrić, došli smo na ideju da ustvari nastavak bude Made In BiH. Svima je opće poznat hashtage Made in BiH i znali smo da će to biti prepoznatljivo i inspirativno. A sam prevod Imani Made in BiH bi bio vjera u BH brendove, kreatore, proizvode, vjera u naše tržište", pojasnila je Amela.

U budućnosti planira imati vlastititi brenda, te proširiti ponudu i na muške odjevne predmete.

Mladim ljudima koji žele okušati se u poduzetničkim vodama poručuje da je jedini put ka uspjehu, ljubav prema onome što radite.

"Kada kroz ljubav dosegnete neki vaš zacrtani vrh, teško je da ćete ići unazad, ta slava traje i nema roka trajanja", zaključuje Amela.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti