Aplikacija "Zaposli se" svakodnevno ima 12.000 posjeta

20.07.2017. 12:01 / Izvor: Fena
Aplikacija 'Zaposli se' svakodnevno ima 12.000 posjeta

Putem aplikacije "Zaposli se" svakodnevno se ostvari više od 12.000 posjeta sadržajima portala Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Putem aplikacije "Zaposli se" svakodnevno se ostvari više od 12.000 posjeta sadržajima portala Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a u svakom trenutku u realnom vremenu aplikaciju koristi između 10 i 20 korisnika.

JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" prva je u Bosni i Hercegovini koja je odgovorila potrebama modernih korisnika i prije godinu dana kreirala android aplikaciju "Zaposli se". Odmah nakon zvanične promocije 19. jula 2016. aplikacija je privukla veliku pažnju javnosti, a već nakon prva 24 sata korištenja našla se na prvom mjestu rating aplikacija u BiH.

"Broj posjetilaca aplikacije u godini iza nas, ukazuje da interes nezaposlenih lica ali i poslodavaca nije u opadanju", navodi se u saopćenju Službe za zapošljavanje KS.

Aplikacija "Zaposli se" bila je prva ovakve vrste u službama za zapošljavanje u regionu, s ciljem da korisnicima brže i jednostavnije prezentira informacije o oglasima za posao, mogućnostima i prijave oglase koji se nalaze na stranici Službe za zapošljavanje KS. 

Iako je aplikacija namijenjena svim korisnicima, kako se dodaje u saopćenju, već sada je sasvim izvjesno da je najčešće koriste mlade nezaposlene osobe u Kantonu Sarajevo, kojih na evidenciji nezaposlenih u KS trenutno ima 25.722 ili 38,48 odsto od ukupnog broja nezaposlenih.

Osmišljena kao dio strateške reforme Službe u koju spada i uvođenje modernih alata u rad, nastavak je unapređenja IT usluga, kojim se nezaposlenim osobama omogućava da se aktivnije posvete svakodnevnom traženju posla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti